Det er to år siden hun sist entret scenen på Strandtorget. Da leverte hun et forrykende show og serverte samtlige topplåter fra sitt repertoar. Det gjør hun denne gangen også – i tillegg til at hun skal oppleve Tromsø. Det fikk hun ikke tid til sist.

Tusen solgte

At Carola er populær, vises på billettsalget. Så langt har nesten 1.000 personer forhåndskjøpt.

– Det lover godt. Jeg skal gi mitt, lover 48-åringen som har med seg svenske musiker – blant annet en kvinnelig gitarist.

For to år siden hoppet Carola inn for en syk Jahn Teigen. Det angret hun ikke på. Derfor var hun rask med å svare ja du festivalsjef John Werner Larsen sendte en ny forespørsel tidligere i år.

Slapp å sjekke

– Denne gang slapp jeg å sjekke på min app hvor Tromsø er på kartet, sier hun spøkefullt.

Fra den svenske artisten lander torsdag kveld, har hun ett døgn på seg før hun skal underholde på Tromsø Retrofestival – tidligere Tromsø Ølfestival.

Fisketur

– Kanskje tar jeg bandet med på en fisketur. Og blir det fangst, kan vi lage lunsj om bord.

I motsatt fall skal jeg se meg om etter et koselig utested for et måltid med lokale spesialiteter.

For øvrig har Carola planer om en tur med Fjellheisen og et besøk i Ishavskatedralen.

– Jeg synes det er viktig å ta seg tid til å oppleve steder jeg besøker. Og så får jeg treffe mange, hyggelige mennesker.

«Hver gang vi møtes...»

Carola Häggkvist har brukt mye tid sammen med familien de siste årene. Om kort tid begynner datteren på skolen og da har hun planer om å jobbe mer.

– Jeg var med i siste «Hver gang vi møtes» i Sverige. Da skapte ny interesse – både blant gamle og nye fans. Flere TV-opptredener har også gjort sitt.

Sønnens låt

Og hun lover at alle slagerne skal komme – som perler på en snor.

– Jeg skal også synge noe nytt – blant annet en låt min 17-årige sønn har skrevet og komponert. Den svinger godt og er i kjent Carola-stil.

I år er det 32 år siden Carola som 16-åring sjarmerte alle i den internasjonale Grand Prix-finalen med «Främling». Samme år – i 1983 – startet hun sin første konsert med en av sine favorittlåter. Det har hun gjort siden.