Om kort tid kommer Oh! med utgivelsen «Stereo soul», som blir bandets første album. Nå er plata i prosessen hvor Lars Sandness, bedre kjent som Poppa Lars, legger siste hånd på verket. Han mikser nemlig plata i sitt studio på Mellomveien.

– De er jo utrolig dyktige, men det er ikke nødvendigvis en egenskap som jeg fremdyrker. Jeg har prøvd å røffe litt opp det de allerede har spilt inn. Man kan vel egentlig si at jeg har «skitnet» de litt til, sier Sandness.

Kulturkrasj

Sandness er mest kjent fra hiphop-duoen Tungtvann og for å ha mikset for flere store artister innen for hiphop-sjangeren, både lokalt og nasjonalt. Det var derfor ikke helt gitt at soulbandet Oh! skulle kontakte Poppa.

– I utgangspunktet er det jo et voldsomt kulturkrasj. Vi har alle studert musikk, og man kan vel si at vi er en del av «musikkakademia», mens Poppa stort sett har holdt på med hiphop, sier vokalist Frode Larsen.

– Jeg har jo også studert musikk, men på «livets harde skole», sier Poppa og ler.

Det er nok også det som kommer til å prege det kommende albumet etter at det er ferdig i Poppas studio.

– Jeg har sagt at man kanskje ikke bør være så redd for støy og feil. Man kan vel si at jeg har forenklet musikken litt, og gitt musikken en liten «touch» av meg. Det er jo ikke slik at jeg legger til noen nye instrumenter. Jeg bare styrker det som allerede er der, sier Sandness.

– Det blir på en måte vår visjon med låten og hans visjon med miksen som kommer sammen, og så diskuterer vi og da blir som regel resultatet enda bedre, sier Larsen.

Kommer med «klinelåt»

I tillegg til å være plateklar er også Oh! aktuell på flere områder. 26. februar vender de nesa mot Oslo, for å delta på Bylarm. Denne uken er de utnevnt til «Ukas urørt» med låten «Let you lift me» på NRK P3 og førstkommende fredag slipper de deres neste singel, «Good to you». En ordentlig «klinelåt» ifølge Poppa.

– Når jeg har vært DJ rundt om i byen har jeg i det siste brukt å avslutte med den, og det pleier å funke, sier Sandness.

Gjennom P3 og Bylarm tar også bandet et steg ut i det nasjonale markedet og i møte med bransjefesten er de klare på at det viktigste er å gjøre en god spillejobb.

– Vi er først og fremst ute etter å spille gode konserter. Men i tillegg er jo målet at vi skaffer oss så mange spillejobber som mulig fremover, sier Larsen.