Både stemningen og konkurranseinstinktet var på topp da den regionale finalen i First Lego League gikk av stabelen lørdag.

– Det gikk ganske bra, men vi krasjet i døra på slutten og da kunne vi ikke utføre den siste oppgaven. Vi er fornøyd, men ikke SÅ fornøyd, forklarer Morten Pettersen (10) etter at han og klassekameraten Emil Bjørkeng (9) akkurat er ferdig med sin deltakelse i robotkonkurransen.

Rett til topps

Det gikk imidlertid bedre enn forventet for de tre kameratene, som var det aller yngste laget i konkurransen. De stakk nemlig av med den gjeve pokalen, og får bli med i den skandinaviske tevlingen i København om tre uker.

- Det at de var kun tre stykker, og de yngste i konkurransen, tilsier at det er ganske imponerende. De konkurrerte mot 7-klassinger, og lag som hadde både 10 deltakere og mer, sier Emils pappa Glenn.

Tanken med konkurransen er å øke interessen for teknologi og vitenskap. Emil, Morten og Ingar, som utgjør superlaget "No limits" har forberedt seg i to måneder, og fikk godt betalt for arbeidet de har lagt ned i konkurransen.

Gleder seg

- Det blir bra å komme til København, jeg gleder meg, sier Emil Bjørkeng.

Sammen med resten av laget har han feiret seieren med å spise pizza og slappe av etter dagens strabaser.

- Jeg har ikke full oversikt, men vi har forberedt oss lenge. Konkurransen har jeg ikke tenkt så mye på, men det gikk jo bra, sier han fornøyd.

Det var første gang laget var påmeldt, mens flere av de andre hadde forsøkt seg før. Seieren smakte nesten like godt som pizzaen på Hamna pizzeria.

- Den var veldig god, konkluderer den unge seierherren.

Øvrige priser:

Robotkonkurransens 1. pris: The Future

Robotkonkurransens 2. pris: No Limits

Teknologi: The Future

Forskning: No Limits

Markedsføring: Pink Panthers

Samarbeid: Team Insane

ENGASJERT: Morten Pettersen (10) og Emil Bjørkeng (9) i «No Limits» gjorde sakene sine svært bra i robotkonkurransen. Foto: Foto: Ronald Johansen
HEIAGJENG: Mange foreldre og familiemedlemmer hadde møtt opp på Tromstun skole for å heie frem deltagerne i First Lego League. Foto: Foto: Ronald Johansen
VINNERNE: Ved 17-tiden ble det klart at Championprisen og laget som går videre til skandinavisk finale i København var laget «No limits». Foto: Foto: Privat