– Etter den tragiske ulykka i fjor hvor bassisten vår, Yngve Moe, mista livet, føles det ikke riktig for oss å fortsette som band. Yngve, som jo kom fra Tromsø, var sentral i planlegginga av det som i år skulle bli en jubileumsturné etter 30 år som band. Nå er det også blitt en avskjedsturné som vi har kalt ”The Last Dance”, forteller Frode Alnæs, gitarist og den mest fremtredende låtskriveren i Dance With A Stranger.

– Vi har i løpet av sommeren spilt rundt 20 avskjedskonserter land og strand rundt. Det har vært en kjempesuksess med stor stemning og publikumsrekorder. Nå ønsker vi å hedre vår gode venn og dyktige musiker ved å legge den aller siste konserten til Tromsø, fortsetter Frode Alnæs.

Tromsø viktig

– Tromsø har vært viktig for Dance With A Stranger så lenge vi har holdt på. Det var her vi først slo igjennom hos publikum. I Kulturhuset gjorde vi i 1987 vårt første TV-program, ”Dans med en fremmed”, med Kåre Sørensen som produsent og Ole Jørgen Theodorsen som billedregissør. Og gjennom Yngve Moe ble vi veldig godt kjent med byen og omgivelsene. Da føles det også riktig å sette punktum for Dance With A Stranger akkurat her, sier Frode Alnæs.

Erstatter

Da det i vinter ble holdt en stor minnekonsert for Yngve Moe i Bergen, hadde Per Mathisen fått tromsøbassistens rolle i bandet. Det fungerte så bra at Mathisen har vært med også på det bandet har gjort siden.

– Ellers kommer vi med originalbesetning og full pakke for å lage show i Tromsø. Foruten meg, Øivind ”Elg” Elgenes (vokal) og Bjørn Jenssen (slagverk), har vi også med oss keyboardisten Morten Huuse som har spilt med oss på konserter fra 1991 og de to koristene Hilde Norbakken og Åshild Mundal som har jobba med oss de siste 10 årene, forteller Frode Alnæs.

Hedre Yngve Moe

Både bandet og arrangørene i Tromsø, Rica Ishavshotel og Bjørn-Henning Guldbrandsen i Goldbrand Production, vil også benytte anledninga til å gi oppmerksomhet og heder til Yngve Moe som døde etter ei tragisk drukningsulykke i april i fjor.

– Yngve var en vakker person både utenpå og inni, sier Frode Alnæs.