Den populære musikkfestivalen som arrangeres 21.–23. juli har solgt langt flere billetter enn tidligere år.

– Det er veldig bra og jeg er ikke veldig bekymret. Vi er veldig fornøyd med programmet vi har satt sammen og at publikum responderer er kjempegøy, sier festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen til iTromsø.

– Folk kjøper tidligere

Ifølge Pettersen er det så langt i år solgt mellom 200 og 300 prosent flere billetter enn tidligere.

– Det er mange årsaker til det tror jeg. Det ene er at vi har laget et program som faller i smak. Det andre er at folk generelt går mer på konsert enn for fem-ti år siden. Det opplever ikke bare vi, men Driv, The Edge og andre festivaler. Det har blitt en konsertkultur i Nord-Norge uten sidestykke, folk kjøper billetter tidligere og det har gitt konsertarrangører en fantastisk boom og vanvittig økning i billettsalget, sier Pettersen.

– Under 100 igjen

For aller første gang i norsk rocks historie står bandene som på 90-tallet ble omtalt som «De fire store» på samme scene. Lørdagens Bukta-program inneholder nemlig Valentourettes, deLillos, Raga Rockers og DumDum Boys.

– Enkeltbilletter til lørdag er det nesten utsolgt for. Vi har hundre dagsbilletter igjen. Det går maks en uke før vi stenger det salget, så der må folk hive seg rundt, sier Pettersen.

Likevel vil det fortsatt være mulighet til å få med seg lørdagen, men da må man kjøpe festivalpass.

– Det er veldig viktig for meg å understreke at det ikke er et mål å selge ut festivalen, men å lage en bærekraftig og kvalitetsmessig god festival. Vi har brukt og hatt mellom 4. og 5.000 publikummere i Bukta hver dag, mens kapasiteten er på 5.000. Det har vært utsolgt to ganger tidligere, i 2008 og i 2006, sier Pettersen.

Til nå er det solgt over 3.000 festivalpass, altså under 1.000 igjen med to og en halv uke igjen til festivalstart. Ifølge Pettersen er kapasiteten per dag basert på 4.000 festivalpassholdere og 1.000 dagsbilletter.