Først og fremst: kjære Tindtrollrevyen 2014, dere trenger ikke unnskylde dere for at dere ikke har hatt instruktører og hovedinstruktører. Dere har klart dere helt fint på egen hånd.

Faktisk mye bedre enn i fjor! Årets revy er nemlig veldig morsomt til tider.

Stykket «Safari» med Brage Haugli og Mathilde Mack må trekkes fram som det absolutte høydepunktet under hele revyen.

Her spiller de et par som er på safari, men ikke hvilken som helst safari. Her er det nemlig publikum som er dyrene og da er det spesielt rasen «fjortiser» som får hard medfart. Jeg syntes nesten synd på jentene som satt på raden bak meg.

Aktørene tar «fjortisene» helt på kornet fra begynnelse til slutt og det blir uhyre morsomt.

De tar også for seg flere andre i publikum uten å virke verken nervøs eller flau. Det er det de i salen som er, og vi er alle redd for hvem de skal ta for seg neste gang.

SE STOR BILDESERIE FRA ÅRETS REVY!

«Lettfinnet» humor

Også stykket «Blubb blubb» må trekkes fram.

Her befinner vi oss under vann hvor vi møter flere fisk i deres daglige liv.

Stykket er absurd og fylt med utallige ordspill, som for eksempel «det finnes mange mennesker på land». Veldig morsom og lettfinnet, unnskyld, lettbeint humor.

Det samme gjelder for revyens vinkling på den landsomfattende «bursdagssaken», hvor det ble invitert til 8-års dag, men ingen dukket opp.

Her er det nemlig moren, suverent spilt av Brage Haugli, som er problemet...

Når ikke helt ut

Men det er ikke alt som er like bra.

Stykket «Trøstepremie», der de spøker med at Sjakk-OL er en trøstepremie for Tromsø ettersom vi ikke fikk OL, kunne potensielt vært veldig morsomt, men det hele blir for rotete.

Det blir rett og slett en grøt av sang og parodi, uten at det helt når fram til publikum.

Det samme gjelder for sistestykket. Ideen er god, men det mangler et godt sluttpoeng og en god idé faller bort i ingenting.

Det er litt av hovedproblemet til revyen. Mange gode ideer har ikke fått muligheten til å komme ordentlig ned på papiret og deretter ut på scenen.

Med litt bedre tid kunne enda flere av stykkene blitt soleklare favoritter. Likevel er dette en revy som både er morsom, aktuell og ikke minst har masse tidløs, absurd humor.