iTromsø har flere ganger tidligere skrevet om Mats Svendsen, som på tross av en alvorlig hjertelidelse samtidig jobber hardt for realisere drømmen sin om å slå gjennom som artist. 14. juni slapp han sin første singel ”Living the dream” og nå er hans andre singel ”Safe and Sound” som i dag slippes på iTromso.no.

- Jeg skulle gjerne ha gjort en musikkvideo til låta, men akkurat nå har det vært en liten seier i seg selv bare å få spilt inn låta. Forhåpentligvis kommer en video etterhvert, men for tiden er teksten såpass aktuell, at jeg ikke stresser med en video.

HØR SANGEN ØVERST I SAKEN!

Barnets ve og vel

Sangen tar for seg Svendsen og kona Therese sitt ønske om å få barn.

– Jeg og kona mi har kjempelyst på barn, men vi har måtte sette det litt på vent på grunn av sykdommen min. Tanken og ønsket om å få barn er likevel til stede og da synes jeg det passet fint å skrive en sang om det, sier Svendsen.

Sangen ble skrevet i vår og Svendsen mener tittelen gjenspeiler foreldres følelser ovenfor barna.

– Den sier litt om foreldrenes ønske om deres barn ve og vel, sier Svendsen.

Personlig uttrykk

Forrige singel fikk ifølge Svendsen gode tilbakemeldinger og han fortsetter på samme måte denne gangen med å skrive personlige popballader.

– Det er en videreføring av mitt personlige uttrykk, som også skal være mulig for andre å sette seg inn i og relatere seg til, sier Svendsen.

Deler av seg selv

Neste lørdag er det duket for Svendsens storaften på Kulturhuset, hvor han med band skal spille på hovedscenen, kun sitt eget låtmateriale. Et ledd i hans ønske om å realisere sin store drøm.

– Jeg er veldig spent og synes det er svært spennende å følge med på billettsalget, sier Svendsen.

Han håper at så mange som mulig velger å komme på konserten.

– Folk som ønsker en musikkopplevelse hvor personen på scenen deler sjenerøst av seg selv, sitt liv og sine erfaringer bør ta turen til Kulturhuset, ja også de som ønsker å høre god musikk selvfølgelig, sier Svendsen.

SLIPPER NY LÅT: Mats Svendsen slipper sin låt "Safe and sound" eksklusivt på iTromsø.no. Her fra innspilingen av sin første singel "Living the dream". Foto: Marius Fiskum
SPILTE INN LÅT: Mats Svendsen skal neste lørdag holde konsert på Kulturhuset. Foto: Marius Fiskum
Foto: Marius Fiskum