– Vi har fått Martin Tungevaag til å lage russesang til oss. Det kostet oss 15.000 kroner, men vi synes den er veldig bra, sier Julie Karoline Sørensen og Ida Eliassen.

Det var tidlig i høst at gjengen på seks, som er russ ved Kvaløya videregående skole, bestemte seg for at de ville ha en skikkelig russelåt til russetiden.

Les også: Sjekk russens helrosa stunt.

«Sex og singelbil»

– Martin Tungevaag har blant annet de kjente sangene «Wicked Wonderland» og «Samsara», som faktisk også er russelåter, og da tenkte vi at hadde vært kult å få laget en låt med han, forteller jentene.

Sørensen tok kontakt med den kjente musikkprodusenten på Facebook og fikk beskjed om at han kunne ha låten klar to måneder senere.

– Vi ble kjempefornøyde med resultatet. Russebilen vår heter «Sex og singelbil», inspirert av TV-serien, og han har fått konseptet vårt med i sangen gjennom ulike innslag, sier hun og legger til at det ikke er de som synger i sangen «S&S 2015».

Ifølge russegjengen var en av grunnene til at de valgte å investere i en russesang fordi de ønsket å skille seg ut i russetiden. De er fornøyde med at musikkprodusenten la inn en lyden av en fiolin i låten for å skape et særpreg i sangen deres.

– Den skiller seg ut blant andre russesanger. De har ofte mye «dub step» i seg, mens denne er ganske annerledes. Vi har fått mange tilbakemeldinger fra folk som synes den er kul og som allerede har blitt hekta på den, sier Sørensen.

Les også: Kastet russekort til Theodor rett i dass.

Vanlig å bruke mer

Hun tror sangen vil passe godt til russebilen, som i dag står i Straumsbukta for oppgradering.

– Nå pusser vi og mekker på den. Logoen vår skal også på. Vi går for et skikkelig New York- tema med mye glitter og gull. Den blir fancy og kjempelekker, smiler de.

Sørensen legger til at det har blitt vanlig å bruke stadig mer penger på russetiden, men at få har brukt like mye som dem på egen låt.

– Mange synes det er kult at vi har brukt så mye penger og energi på å få laget en låt. Det er ikke vanlig i Tromsø og vi er de første her i byen som har laget låt med han.

Les også: Gikk rundt med russebilen.

Håper på radiospilling

Hans-Erik Hamrebø tror likevel ikke russegjengen hadde brukt så mye penger på låten hvis de ikke hadde hatt sponsorer og dugnader for å samle inn penger.

-Men nå har vi det som kommer til å bli den kuleste låten i Tromsø, tilføyer han.

De håper sangen blir en hit også blant andre enn russen.

-Nå prøver vi å få den på radioen og er i dialog med Radio Tromsø, sier Hamrebø.

Se Russe-TV! RUSSEN episode 1, episode 2, episode 3 og episode 4.

RUSSEGJENG SOM SKILLER SEG UT. Fra venstre: Julie Karoline Sørensen (18), Lene Tuen (18), Hans-Erik Hamrebø (18), Karina Hanssen (18) og Ida Elisassen (18). Synne With Karlsen var ikke til stede da bilde ble tatt. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen