Under Landsmøtet i Film & Kino ble det vedtatt et kutt i budsjettene på 10,5 millioner kroner. For TIFF betyr dette en reduksjon i støtten fra DVD-fondet, noe som igjen kan gjøre at festivalen havner i en økonomisk klemme.

- Vi har visst over lengre tid at det vil komme kutt. Det gjorde det i fjor også, men da støttet Kulturdepartementet oss med penger, forteller Lisa Hoen, daglig leder i TIFF.

Hun håper departementet vil gjøre det samme i år, fordi det vil gjøre at de unngår å kutte i festivalens tilbud.

- Vi har jo gode egeninntekter, men samtidig er det viktig for oss å ha basisstøtten. Eventuelle konsekvenser av å miste den kan være et dårligere tilbud til publikum, med for eksempel færre forestillinger og kortere dager. Vi risikerer også å kutte i tilbud vi ikke tjener penger på, som for eksempel utekinoen på Stortorget, sier Hoen, som samtidig håper på en relativt kjapp respons fra departementet.

- I utgangspunktet må dette tas over statsbudsjettet, som er i oktober. Vi vedtar budsjettet i juni, så derfor håper vi på å få et signal fra Kulturdepartentet i forkant slik at vi kan planlegge festivalen skikkelig, konstaterer hun.

Til slutt legger Hoen til at hun ønsker en langsiktig løsning, ettersom støtten kun vil bli mindre. Dette er noe hun håper også Kulturdepartementet kan være med på og få til.