– Da den utkom første gangen, var det en roman jeg aldri ble riktig glad i. Den var skrevet under tidspress, så egentlig var jeg imot å utgi den, sier Pedersen.

For ett år siden besluttet han derfor å skrive den helt om.

– Jeg har tatt basis i hva som skjer i dag. Med mer og mer begrensninger i enkelt menneskets friheter, og med mer og mer overvåking. Alt for å bekjempe terror. I dag med den teknologien vi har nå, så kan vi overvåkes 24 timer i døgnet, forklarer forfatteren.

Diktatorisk superstat

Gullandet handler om første halvdelen av det neste århundre. EU, som også Norge er med i, har utviklet seg til en diktatorisk superstat og bare en begrenset del av befolkningen har stemmerett. Under den rolige overflaten vokser motstanden mot politistaten og opprørerne forbereder den største aksjonen hittil.

– Problemet som jeg ser det, er at lover og tiltak som blir innført i den såkalte kampen mot terror, enten de er midlertidig eller mer permanente, har en tendens til å bli værende. Og det er noe som begrenser demokratiet. Er det noen som virkelig tror at for eksempel politiet kommer til å bli avvæpnet igjen?, sier Pedersen.

Bedre betalt

Forfatteren, som de siste 15 årene har vært bosatt i Tromsø, har tidligere utgitt flere kriminalromaner og barnebøker i en rekke land.

Nå velger han å gi ut sin tidligere roman i ny drakt og med et omskrevet innhold på iBooks.

Det er det ifølge forfatteren to grunner til.

– Den første er at jeg aldri har prøvd å utgi på iBooks før og den andre er at man får bedre betalt per solgte bok på iBooks. Og det på tross av at boken selges til en tredjedel av prisen av hva den ville ha koste på et ordinært forlag. Så det er ganske prosaisk egentlig, sier Pedersen om boken som slippes 1. juni.

Slik så omslaget på romanen "Gullandet" ut da den ble utgitt første gang i 1992.