Litteratens publikum får i kveld i Tromsø biblioteks lokaler oppleve ham i samtale med Ingrid Baltzersen og høre ham lese utdrag fra sine tekster i engelsk oversettelse.

Hisham Bustani (født i 1975) har markert seg som ei lovende og innflytelsesrik stemme i den arabiske litteraturen. Han ble nylig presentert som en av Jordans seks fremste forfattere av den britiskbaserte nettstedet The Culture Trip.

Han er også politisk kommentator og aktivist, og har publisert artikler i en rekke arabiske og internasjonale aviser og tidsskrifter.

Les også: Avslutter studium med egen bok

Kaos og skriving

Spørsmål som stilles i samtalen, er hvordan den arabiske intellektuelle stiller seg i det politiske kaoset som nå preger den arabiske regionen, og hvilken innvirkning har begivenhetene på skrivinga og litteraturen.

Hisham Bustani har utgitt fire novellesamlinger: “Of Love and Death”, (2008), “The Monotonous Chaos of Existence” (2010), “The Perception of Meaning” (2012), “Inevitable Preludes to a Stalled Disintegration” (2014).

Les også: Har samlet byens 170-årige idrettshistorie

Tverrkunstnerisk

Bustani arbeider gjerne tverrkunstnerisk. I 2011 ble flere av novellene hans adaptert for teater i stykket ”Solitude”, som ble framført i flere byer i Jordan.

Han har også samarbeidd med den jordanske hiphop-artisten Kazz al-Omam på flere låter som kombinerte hiphop, det talte ord og korttekster, utgitt på albumet ”The Crow Effect” i 2013.

Ingrid Baltzersen, som på arrangementet skal samtale med Hisham Bustani, er redaksjonsmedlem i tidsskriftet ”Rødt!”. Hun har skrevet masteroppgave om egyptisk demokratibevegelse og oversetter for tida noen av Hisham Bustanis noveller fra arabisk til norsk.

Litteraten drives av Norsk Forfattersentrum, og kveldens arrangement skjer i samarbeid med Tromsø bibliotek.