Selv om både Sjakk-OL og Arctic Race er et tilbakelagt kapittel, er det ikke slutt på sentrumsarrangementer av den grunn. Allerede førstkommende lørdag, 23. august, går tidenes første Polaria Music Fest av stabelen på Stortorget.

Arrangør Erlend Mogård-Larsen kan fortelle at alt er i rute, selv om forhåndssalget av billetter foreløpig har gått litt tregt.

- Nå har jeg ikke fått noe statusrapport i dag, men det siste jeg hørte var at vi hadde solgt rundt 500 billetter, sier Mogård-Larsen.

Tror på oppsving

Til tross for en publikumskapasitet på 4.200, lar ikke arrangøren seg stresse, fem dager før musikkfestivalen.

- Jeg har inntrykk av at det er vanlig i Tromsø å vente i det lengste med å sikre seg festivalbilletter. Det fikk jeg også bekreftet da jeg snakket med teamet i Døgnvill. De kunne fortelle at de opplevde det samme, påpeker Mogård-Larsen, før han legger til:

- At studentene er på plass i byen denne uka, i tillegg til at Sjakk-OL og Arctic Race nå er over, tror jeg vil bidra til at folk ser fremover mot det som skjer til helga.

Festivalprogrammet starter på Stortorget klokken 17.00 med Stein Torleif Bjella, etterfulgt av Hoffmaestro & Chraa, Violet Road, Kråkesølv og Manu Chao.

15 timers fest

Ifølge arrangøren blir det imidlertid musikk i sentrum allerede fra klokken 12.00 på lørdag og helt fram til utestedene stenger i de sene timer natt til søndag.

- Det blir en 15 timers hyllest til musikken i sentrum på lørdag, der lokale og regionale artister og band skal opptre på ni forskjellige scener fra klokken 12.00 til 17.00 lørdag. Etter at konsertene på Stortorget er ferdig rundt midnatt, blir det etterpåfester med DJs og artister på The Edge, Kafé Sånn, Roadhouse, Kurant, Circa, Frost og Rogers, opplyser han.

Allerede onsdag starter oppriggingen på Stortorget, en jobb festivalen er avhengig av mange frivillige for å få til.

- Det virker som vi er i god rute når det gjelder denne rekrutteringen. For å få gjennomført festivalen trenger vi et sted mellom 100 og 150 frivillige, forklarer Mogård-Larsen.

Kommer: Stein Torleif Bjella. Foto: Tom Benjaminsen
Kommer: Kråkesøl v. Foto: Foto: Erle Strøm
Kommer: Manu Chao. Foto: Presse
Kommer: Violet Road. Foto: Tom Benjaminsen