Utstillinga som i morgen kveld åpnes av Mads Gilbert, har lånt tittelen fra et verk av den samiske kunstneren og aktivisten Aage Gaup. Installasjonen ble vist i kunstforeninga for første gang i 2004 som en del av jubileumsutstillinga for Masi-gruppa (også kalt Samisk Kunstnergruppe). Verket består av en klebersteinsskulptur og to trekister som Aage Gaup føyde til skulpturen etter Yassir Arafats død i 2004.

På veggene rundt denne installasjonen presenteres 10 silketrykk av like mange anerkjente nordnorske og internasjonale kunstnere som har laga disse trykkene spesielt for denne utstillinga i Tromsø. Kunstforeninga selger 35 eksemplar av hvert silketrykk og kunstnerne beholder selv 15.

– Tromsø og Gaza er vennskapsbyer. Okkupasjonen av Palestina må ta slutt og Tromsø Kunstforening ønsker med dette å markere sin posisjon ved å samle inn penger til Proteseverkstedet i Gaza, sier kunstforeningas intendant, Leif Magne Tangen som sammen med Hanne Gudrun Gulljord og Power Ekroth har kuratert utstillinga.

Kunstnerne som bidrar med trykk, er Tanya Busse, Jan Christensen, Juan-Pedro Fabra Guemberena, Loretta Fahrenholz, Aage Gaup, Kenneth Goldsmith, Emilija Skarnulyte, Nedko Solakov, Kristin Tårnesvik og Gabriela Vainsencher.