– Vi har vel brukt et par år på plata, men det har sine grunner, sier gitarist og låtskriver Ståle Luther.

For det første er alle medlemmene i bandet familiefolk med fulltidsjobber.

– Dessuten har vi vel mer eller mindre startet på nytt flere ganger, forklarer Luther videre.

Kissing Miss Lizzy startet som et coverband, men skriver nå egne låter. Det har vært en gradvis overgang, og gutta i bandet angrer ikke et sekund.

– Da Ståle spilte låtene til meg, tenkte jeg at ”dette er kjempetøft”, sier vokalist Sondre Jansen som sammen med gitarist Christoffer Nicolai Schønning er en av nykommerne i bandet.

Jansen burde være et kjent ansikt for tromsøværinger da han var en sentral del av Team Lisa i TV 2s Det store korslaget i 2011.

– Jeg kjente jo til Sondre fra Team Lisa, men hadde også hørt ham synge på en pianobar så jeg visste at han hadde en utrolig stemme, sier Luther.

Men at den stemmen skulle passe så godt til Kissing Miss Lizzys melodiøse hardrock inspirert av Van Halen, Thin Lizzy og AC/DC, overrasket både Luther og ikke minst Jansen selv.

Sin indre Bon Scott

– I begynnelsen sang han låtene våre nesten som swing-låter, men da vi hjalp ham til å finne sin indre Bon Scott, så ga han virkelig jernet, sier Luther.

Jansen medgir at det tok litt tid før låtmaterialet begynte å sitte.

– Det er en helt annen måte å synge på enn hva jeg har vært vant til, så vokalen har vært krevende. Samtidig er dette det morsomste jeg har gjort noensinne innenfor musikken, sier Jansen.

Knallhard produsent

Å forholde seg til nye bandmedlemmer er bare en av faktorene som har ført til at plateinnspillinga har tatt tid.

– Etter hvert innså vi også at vi trengte en produsent og fikk da hjelp av Terje Fløyli. Vi fulgte hans råd og gjorde mye om igjen. Han har vært knallhard mot oss og stilt høye krav, noe vi har gjort selv også, sier Luther.

Eget studio

Plata er spilt inn i bandets øvingslokale som de har innredet til studio ved hjelp av oppsparte midler fra bandets spillejobber.

– Vi begynte vel på dette prosjektet uten å vite hva vi gjorde, og det har blitt større og dyrere enn det vi trodde, sier Luther.

Likevel er han klar på at de bruker den tiden det tar for å få et ferdig produkt de kan stå inne for.