South by South West i Austin i Texas (SXSW) samler hvert år over 30.000 artister, produsenter, låtskrivere, managere, plateselskapsfolk og konsertarrangører fra hele verden.

I løpet av en uke vil det bli arrangert 2.000 konserter fra hele verden, fra 50 forskjellige land, på 90 forskjellige scener.

I år vil dessuten de to søstrene Therese Hansen og Liselotte Holt Hansen være å finne i myldret av bransjefolk.

– Vi har lenge hatt en ambisjon om å kunne jobbe globalt med å promotere Tromsø-artister, og kunne finne internasjonale artister som vi kan hente til Tromsø, sier Liselotte Holt Hansen.

På veien skal de blogge for itromso.no, både for å gi en oppdatering på hva de gjør der nede, og for å tipse leserne om nye fremadstormende band.

Les deres første blogginnlegg her: Pitstop i New York

Intro-støtte

Dreamcatcher har drevet med konserter og promotering de siste to årene, blant annet har de tatt med flere Tromsø-artister til England for å vise dem fram.

Nå har jentene bak det som er blitt en akustisk suksess fått støtte fra det kommunale Introfondet for å utvide perspektivene.

Nå ønsker de å «gå over dammen» for å skaffe ytterligere bein å stå på.

– Vi har prøvd å kartlegge SXSW, booke møter, planlegge konserter og showcases vi ønsker å få med oss for å knytte kontakter og markedsføre våre artister, forteller Holt Hansen.

Blant annet har de søkt råd fra Buktafestivalen som er faste besøkere på festivalen.

– Vi har spurt om hvem vi skal treffe, hvor vi skal gå, hva vi skal gjøre – og ikke minst hva vi ikke skal gjøre, forteller Holt Hansen.

Det er første gang de besøker festivalen i Austin, men på sikt håper de å komme tilbake for å holde egne konserter og showcases med artister fra Tromsø.

Fire artister

Denne gangen har de ikke med seg noen egne artister, men har laget en egen promo-CD med fire Tromsø-band og artister som de mener har potensial for å slå igjennom internasjonalt.

Det er Cazadores, Peter Estdahl, Heidi Solheim, samt Oh! som jentene skal markedsføre.

– Det er artister som ennå ikke har slått gjennom på ordentlig her hjemme, men som vi mener har kvalitet nok til å slå an. Det er artister som vi kan stå inne for, sier Holt Hansen.

Om alt går etter planen vil de ha med seg et par artistnavn som de vil invitere til Tromsø og Dreamcatcher.

Mandag drar jentene av gårde, og du kan få med deg hva de gjør på iTromsøs nettside der de to søstrene skal levere rapporter fra verdens største bransjefestival for musikk.

Therese Johansen og Liselotte Holt Johansen, er damene bak Dreamcatcher. Foto: Tom Benjaminsen