Siden fredag har mer enn 80 ungdommer danset dagene unna på kulturskolen. De får undervisning fra et knippe anerkjente lærere fra hele verden, og de er villige til å ofre alt for drømmen; å bli profesjonell danser.

– Det er utrolig lærerikt. Jeg tror definitivt det er noe som kan hjelpe meg å nå målet mitt om å livnære meg som profesjonell danser, sier Kennet Robertsen (19).

Les også: Forfølger musikaldrømmen.

Kommer i form

Han har nylig gjort seg ferdig med danselinjen på Kongsbakken, og målet er å utdanne seg videre som danser. Han mener Polardans er uvurderlig hva gjelder det å få trent opp kroppen etter en lang sommer uten trening.

– Det er utrolig godt å få en opptreningsperiode etter sommerferien, forklarer 19-åringen.

Også kulturskolelærer Ingeborg Tåga Grytås understreker viktigheten av å få en opptreningsperiode før semesterstart. Hun mener imidlertid at muligheten til å knytte kontakter er vel så viktig.

– Man får muligheten til å gjøre seg viktige bekjentskaper fra det internasjonale dansemiljøet, påpeker danselæreren.

Les også: Danset seg til Eurovision.

– Et forrykende show

Selv om erfaringene hennes med Polardans nesten er udelt positive, er det ikke alt som er en dans på roser.

– Det blir etter hvert en ganske sterk lukt av tåfis her på bygget, sier Grytås og ler.

Ansvarlig for arrangementet er avdelingsleder for dans på kulturskolen, Sally Parkinson. Hun har vært med på arrangørsiden for Polardans siden 2004, og er veldig spent på hvordan forestillingen på onsdag utarter seg.

– Det er utrolig hva de har fått til tidligere, og jeg tror de kommer til å få til å produsere et forrykende show, fastslår hun.

Også Tromsø-jenta Annabel Martinez (16) bærer på en drøm om å en gang entre scenen som profesjonell danser. Hun har blitt sterkt inspirert av de andre danserne hun har møtt på Polardans.

– Man får venner for livet og også en mulighet til å videreutvikle seg som danser. Det er rett og slett perfekt, sier den unge danseren.

Les også: Tar kunst for de minste på alvor.