Det skriver TV 2 i en pressemelding mandag.

- Det å skulle gå over Grønland er ingen enkel oppgave selv for topptrente ekspedisjonsledere som Cecilie Skog. Hvis hun i tillegg skal ha med seg en litt korpulent, livsglad nordlending med sans for god mat og god drikke, kan oppgaven virke umulig. Vi er veldig glade for at både "Tjukken" og "Lillemor" kom seg godt gjennom første episode med 571.000 seere i pulken. Programmet fikk også en høy andel i aldersgruppen 20-49 år, sier Jarle Nakken, programdirektør i TV 2.

- Åpenheten sjøl

"Tjukken & Lillemor" falt også i smak hos VGs anmelder som trillet terningkast 4 på TV-serien. Anmelderen skrev blant annet følgende om serien:

"Truls er åpenheten sjøl. Og det åpner ikke så lite også inn til fenomenet Cecilie Skog, som et TV-publikum aldri har blitt så kjent med som under akkurat disse betingelsene. Truls-Cecilie-kjemien er upåklagelig!"

Se video: Her tisser Truls og Cecilie sammen

- Hederlig start

Også et annet TV-program med tromsøfolk i sentrale roller hadde premiere i helga. Fredag var det nemlig duket for første episode av "Mitt dansecrew" på TV 2, et direktesendt program der åtte dansecrew får hver sin kjendis med på laget, som de skal coache til å bli en del av gruppa. Det beste crewet stemmes frem av publikum, og går videre til neste runde.

I dansegruppa til Thomas "Fingern" Gullestad finner vi den 25 år gamle tromsøgutten Halvard Haldorsen, mens og Sandra Lyng får hjelp av tromsøjenta Marlene Skoglund (27) når hun skal danse foran TV-seerne.

Ifølge TV 2 var det 396.000 seere som fulgte premieren på "Mitt dansecrew" fredag kveld. Det er kanalen brukbart fornøyd med.

- "Mitt Dansecrew" er et helt nytt programkonsept og om et par sendinger tipper jeg både seerne, kjendisene og alle andre involverte har rukket å bli skikkelig varme i trøya. Dette er en hederlig start og vi mottok også svært mange stemmer. Programmet treffer ungt og har en andel på 33 prosent i aldersgruppen 20-49 år, forteller Nakken.

Sandra Lyng får hjelp av tromsøjenta Marlene Skoglund (27) når hun skal danse foran TV-seerne. Foto: Privat