– Jeg har egentlig bare tullet for meg selv hjemme på rommet, jeg har aldri blitt skolert i musikk. Kollegene mine på Kurbadet har imidlertid mast på meg i flere år om at jeg måtte melde meg på, etter at jeg har spilt noen intimkonserter der, forteller Ingvar Olsen på telefon fra Oslo.

Satser på drømmen

24-åringen fra Susannejord på Kvaløya gikk sist fredag videre fra siste semifinalerunde i ”Idol”, og er dermed klar på finalerundene som sparkes i gang førstkommende fredag på Chateau Neuf i Oslo. Det ser tromsøgutten fram til.

– Dette har vært et eventyr, så nå håper jeg å komme så langt som mulig, forklarer Olsen.

– Du har fått fantastiske tilbakemeldinger fra ”Idol”-dommerne, som blant annet har karakterisert deg som ”uidolsk”, Norges Chris Isaak og beskrevet sangen din som fysisk velvære. Hvorfor ventet du til du ble 24 år med å melde deg på programmet?

– Jeg følte meg ikke klar før nå i år. Jeg er nok kanskje litt sjenert, innrømmer Olsen, som påpeker at han blir veldig ydmyk over de gode tilbakemeldingene dommerne har kommet med.

Gammel sjel

Så langt i konkurransen har 24-åringen blant annet fremført ”Blue Darling” av Jimmy C. Newman, ”It is so strange” av Elvis Presley og ”Cheater´s Town” av Chris Isaak.

At tromsøgutten er en gammel sjel i en ung kropp, er noe Olsen har fått høre flere ganger.

– Jeg er nok enig i at det kan stemme, men jeg hører på så å si alt av musikk. Fellesnevneren for de låtene jeg synger, er at det er låter som jeg føler noe i, sier han.

LES OGSÅ: Stine trekker seg fra "Idol"

Droppet studier

Når Olsen skal synge på direktesendt TV foran flere hundre tusen seere fredag, har han massiv støtte fra venner og familie.

– Responsen har bare vært positiv, så det er artig at så mange heier på meg. Både mamma, pappa og mange av vennene mine vil være til stede i salen fredag, forteller 24-åringen, som foreløpig ikke har ofret en eventuell kjendisstatus så mange tanker.

– Det kom litt brått på det her, men det er bare artig at folk kjenner meg igjen. Nå skal jeg bare ta ting fra gang til gang og gjøre min greie, så får vi se hvor langt det holder. Jeg er imidlertid innstilt på å jobbe hardt for dette, forklarer Olsen.

Nå satser han alt på å nå sitt store mål om å kunne leve av musikken.

– Jeg har tatt opp fag på Sonans, da planen var å begynne på medisinstudier i høst. Det bestemte jeg meg imidlertid for å droppe. Det er dette jeg har mest lyst til, påpeker Olsen.