Mandag var det nemlig juleavslutning for elevene som lærer å spille messingblåseinstrument, samt for noen fløytister på Kulturskolen. Avslutningen ble markert med en konsert, der det ble spilt både julesanger, klassiske verker og andre låter.

– Elevene er alt fra syvåringer til videregående elever, som har spilt instrumentet sitt i alt fra to måneder til ti år, forteller lærer på Kulturskolen Mari Øwre.

Les også: Stående applaus til Nøtteknekkeren.

Konserter

Sammen med lærerne Tor Kristian Innbjør, Jens Kloster og Eugenii Zhukov så hun fram til konserten.

– Elevene synes det er veldig stas å spille konsert.

Én av elevene som viste fram hva hun hadde lært i løpet av året var Cleo Descamps (10). Hun har spilt tverrfløyte i to år og opptrådte blant annet med «Kjærlighetsvisa» av Halvdan Sivertsen.

– Jeg kjente noen som spilte tverrfløyte, og hadde derfor lyst til å begynne selv, forteller hun.

– Det morsomste med å spille tverrfløyte er at man får være med på konserter.

Descamps øver en gang i uka på Kulturskolen, og en del hjemme i tillegg.

Les også: Kreativt kaos bak scenen.

Interesse

Lærer Mari Øwre mener interessen for å spille blåseinstrumenter går litt i bølger.

– Plutselig har vi nå fått små elever som begynner med tuba, baryton eller althorn. Det har vi ikke hatt så mange som har spilt tidligere, forteller hun.

Lærer Jens Kloster mener det er vanskelig å si hva det er som gjør at enkelte instrumenter er mer populære enn andre å lære seg.

–Det er nok de mest kjente instrumentene som er de mest populære, tror Øwre.

Les også: Danser jula inn med Nøtteknekkeren.

AVSLUTTET: Helt til slutt spilte elevene julesangen "Deilig er julen". Fra venstre: lærer Jens Kloster, Amund Pedersen, Håkon Rasmussen, Mathias Førde og Sigurd Skogdal. Foto: Ronald Johansen
KJÆRLIGHETSVISA: Cleo Descamps (10) spilte blant annet "Kjærlighetsvisa" på tverrfløyte under julekonserten. Foto: Ronald Johansen