På oppdrag for Agenda Nord-Norge har Endre Skandfer og Endre Lund Eriksen laget en humoristisk kortfilm om hvordan den nordnorske historien ser ut.

– Den er veldig inspirert av den franske tegnefilmserien «Det var en gang et menneske», som gikk på TV da jeg og Endre var ung. Vi likte den veldig godt og ville lage en slags versjon om den nordnorske historien, sier Endre Lund Eriksen til iTromsø.

SE HELE VIDEO HER!

Flere kjente fjes

Kortfilmen, som er på litt over to minutter, portretterer nordlendingen som skeptisk til alt som kommer sørfra, og som personer som har vel hårete mål.

– De når som regel ikke de målene som var satt, men oppnår store ting likevel på en heller uventet måte, sier Eriksen, som forteller at man finner flere kjente fjes i videoen.

Rakettoppskyting

Både Röyksopp, Tore Hund, Tommy Wirkola, Wanny Woldstad og Svein Spjelkavik dukker opp i videoen over nordlendinger som har blitt kjente.

I tillegg tar kortfilmen en titt inn i fremtiden om nordlendinger som reiser ut i rommet via Rakettkiosken på torget i Tromsø.

– Vi har rakettoppskytinger på Andøya. Så du skal ikke se bort fra at vi får en nordlending opp dit snart.

KORTFILM: Regissør Endre Skandfer (midten) og manusforfatter Endre Lund Eriksen (høyre) står bak kortfilmen «Det var en gang en nordlending». Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen