For til tross for at mye av fokuset er på musikken under Tromsø ølfestival, så er publikum også opptatt av det flytende. Og da gjerne de mer eksotiske merkene.

– Vi har supplert mye av ”fremmedølet”, ja. Jeg syns det er viktig å ha flest mulig av sortene tilgjengelig og at vi ikke går tomme. Det skylder vi publikum, sier Larsen.

I rute

Kvantumsmessig så gikk Larsen ut før festivalen og anslo at det ville gå mellom 7.000 og 8.000 liter øl. Det står han på.

– Vi ligger godt i rute i forhold til det anslaget, ja, sier Larsen, som understreker at Mack-ølet også har solgt bra. Det bekrefter Brynjar Julius Johansen i baren i ølteltet.

– Vi gikk vel tom for Mack Isbjørn onsdag kveld. Da var det et helt sinnssykt trøkk her. Men vi har fått nye forsyninger nå og det er litt roligere også, sier Johansen.

Ifølge ham har nederlandsk øl vært populært på Prostneset.

– Vi har solgt mye Grolsch. Festivalølet til Mack har det også gått mye av, sier Johansen.

På hjemmebane

Torsdagen skulle være Ølfestivalens ungdomsalibi med blant andre The Wolves og Cazadores på scenen. Da Cazadores gikk på scenen på Prostneset i 21.30-tiden var det langt fra fullt i teltet og merkbart mindre folk enn onsdag – da CC Cowboys var det store navnet.

– I går var det veldig, veldig bra på både publikum og ølsalg. Torsdagen var vi mer spent på. Vi har et litt mer ungdommelig preg og vi var forberedt på at noen av ”gamlingen” ville ta seg et hvileskjær i dag. Men det er vel rundt 500 inne i teltet nå og det er vi fornøyde med, sa John Werner Larsen til iTromsø i går kveld.

Tromsøguttene i Cazadores sparte da heller ikke på kruttet i sin Ølfestival-debut. Vokalist Mats Devik og co. fikk publikum på beina og fram til scenekanten fra start.

– Det er godt at dem har fått litt ordentlig musikk på Ølfestivalen, sånn at det ikke blir bare New Jordal Swingers og den slags, sa en av publikummerne iTromsø snakket med, Trond Jenssen (57), før han tilføyet: – Vi er jo bare ungdommer her!

– Onsdag var det veldig bra. Men vi håper det blir bra i dag også. Jeg har helgepass og bor praktisk talt her i teltet, ler Tove H. Markussen.

LOKALE HELTER: Cazadores forsvarte Tromsøs rockeære i ølteltet i går. Foto: Tom Benjaminsen.