For tolvte gang skal Norsk kulturskoleråd og Norsk tipping dele ut Drømmestipendet. Her tildeles 10 000 kroner til 100 unge kulturutøvere. I Tromsø er jakten på kommunens nominerte i gang.

– Juryen i Tromsø plukker ut kandidater som skal vurderes på landsbasis. Her kan hver kommune nominere en person fra hvert fagområde, forteller Pål Jentoft Johnsen, rektor ved kulturskolen i Tromsø og jurymedlem.

– Må ikke være best

Alle kulturutøvere under 20 år i Tromsø kommune kan søke om å få tildelt Drømmestipendet.

– Dette er et utviklingsstipend og det er viktig å beskrive sin drøm for juryen. Vi ser etter en kandidat som har en drøm om å ville noe innen de estetiske fagene. Noen som vil bli bedre og utvikle seg, sier Jentoft Johnsen.

Man må dermed verken gå på kulturskolen eller være best i det man holder på med for å kunne vurderes.

– Det eneste kravet er at du bor i Tromsø. Man må ikke være best i klassen, men du må ha et produkt som er litt over gjennomsnittet.

Mål om å inspirere

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk tipping, og har et helt tydelig mål.

– Målet med tildelingen er å inspirere unge kulturutøvere til videre arbeid og at disse skal få bli sett. Å vinne Drømmestipendet henger høyt og innebærer ofte mye heder og ære, forklarer Jentoft Johnsen.

– Handler om gode søknader

Dersom man ønsker å søke må man gjøre dette før vinterferien.

– Vi skal levere nominasjonene fra Tromsø fra oss i vinterferien, så man må søke før dette. 29. februar offentliggjøres nominasjonene og da får man vite om man er nominert på landsbasis, forklarer Jentoft Johnsen.

Og oppfordrer flest mulig til å søke.

– Det handler om gode søknader. Hvis du har en drøm og er ganske god på det du holder på med – søk!