For Buktafestivalen er det tre stikkord som har vært viktig i festivalens elleve leveår: rock, øl og sjømat. Festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen sier at dette kan høres enkelt ut, men mener også at det gir stort spillerom når det gjelder å velge produkter og råvarer.

- Det handler om muligheten til å kunne velge produkter som er kortreiste og lokale, og gjøre noe innovativt, og dermed kunne tilby festivalpublikum, de frivillige og artistene noe som er unikt og spesielt, sier festivalsjefen med stor entusiasme.

Les også: Send oss ditt beste rockebilde - vinn festivalpass

Blåskjelltimen

Matkultur er viktig for Bukta, og havets delikatesser står i sentrum når maten kommer på fatet. Publikum som tidligere har vært på Bukta, har nok fått med seg klassikere som ”fesk og potedes” og den berømte fiskeburgeren.

Sjefkokk Bengt Gøran Thorbjørnsen fra Kjøkkensjefen A/S forteller at fiskeburgeren ikke kjenner noen grenser når det gjelder popularitet, og at han får flere henvendelser gjennom året om den vil være å få tak i under festivalen.

I år har han, i samarbeid med Norges Sjømatråd, gjort klar en nykommer for sultne festivalgjengere: blåskjell. For at smaken skal holde seg fersk og produktet skal være på sitt aller ypperste, vil blåskjellene kun være å få kjøpt mellom klokken 20 og 21 under festivalen, noe kokken har valgt å kalle ”Blåskjelltimen”.

Nå er han spent på om retten vil falle i smak hos publikum.

– Skjellene er rykende ferske når de selges, for da er de absolutt aller best, forteller Thorbjørnsen mens han serverer blåskjellsuppe til festivalsjefen og Lisbeth Bjørvig Hansen i Norges Sjømatråd.

Les også: Bukta er fremdeles åpen for allmennheten

Verdens beste kvalitet

Både kokken, festivalsjefen og Norges Sjømatråd er fornøyd med samarbeidet de har under festivalen. Gjennom workshops med Sjømatrådet får Bukta årlig inspirasjon og forslag til utforming av festivalmenyen, og Bjørvig Hansen er opptatt av at rettene som serveres skal ha god kvalitet.

Festivalsjef Pettersen og kokk Thorbjørnsen sier seg enige i at kvaliteten på maten er viktig, og merker at det også er viktig for publikum og artistene.

– De beste råvarene har vi utenfor døra vår, og rett utti havet. Da sier det seg selv at det er de vi skal bruke, sier Thorbjørnsen.

Les mer: Rekordbra billettsalg

FRISTENDE: Blåskjellene serveres i en suppe med gul karri og koriander, og skal lokke festivalpublikummets ganer.