SOMMERLYST: Takket være det nye valgfaget Produksjon for sal og scene får elever i 9. klasse mulighet til å arrangere en egen festival.

– Vi har jobbet med dette siden nyttår. Det har vært en tyngre jobb enn det vi hadde forestilt oss, men samtidig er det utrolig artig, sier festivalsjef Regine Bjørnstad (14) fra klasse 9e.

Den planlagte festivalen har fått navnet Sommerlyst ungdomssfestival (SUF) og skal være et rusfritt arrangement kun laget av ungdommer.

– Dette er en festival laget av ungdommer, for ungdommer, men alle er selvfølgelig velkomne, sier Trym Sømhovd (15), festivalsjef for SUF.

Gjør alt selv

Elevene har selv ansvar for alt fra booking og økonomi til PR. Den store ungdomsfestivalen går av stabelen i skolegården 16. mai.

– Vi har snart en headliner klar, men det vil vi foreløpig holde hemmelig. Det jeg kan si er at vi har fokus på lokale artister, sier en hemmelighetsfull Bjørnstad.

Elevene som har valgt Produksjon for sal og scene samler seg hver fredag for å planlegge den videre fremdriften. De satser på å få mange frivillige til å stille opp.

– Vi håper at frivillige kan stille opp med mat, drikke og sikkerhetsvakter. Derfor jobber vi aktivt med å gjøre denne festivalen attraktiv for frivillige arbeidere, sier Bjørnstad.

– Det meste er spikret, så det blir festival uansett og det er en deilig følelse, legger hun til.

Veiledere

Bakgrunnen for festivalen er en idè fra Lasse Lauritz Pettersen og Asgil Hansen-Krone, kjent fra bandet Cazadores. Hansen-Krone er fagleder i klassen og Pettersen deler sin kunnskap innen festivalledelse.

– Vi er kun et støttehjul for elevene. De gjør absolutt alt selv. Hvis det kommer til et punkt der vi tar for mye plass, får vi streng beskjed om at dette er deres festival, sier Pettersen, som er festivalsjef for Buktafestivalen.

Med mye erfaring fra bransjen er de mektig imponert over arbeidet elevene.

– Når jeg går hjem om ettermiddagen og forteller om prestasjonene deres får jeg frysninger på ryggen, sier Pettersen.

– Dette er et unikt prosjekt, legger Hansen-Krone til.

FESTIVALSJEFER: Regine Bjørnstad (14) og Trym Sømhovd (15) er festivalsjefer for Sommerlyst ungdomsfestival. Foto: Tom Benjaminsen