– Som ny leder i Tromsø Latinfestival ønsker jeg å trekke et bredere publikum enn tidligere. Derfor tok jeg kontakt med Charlotte Bendiksen som arbeider med Insomniafestivalen, sier Nora Kiil, leder av Tromsø Latinfestival "No Siesta Fiesta", som går av stabelen helgen 12. — 15. september.

Sammen med DJ"en, musikeren og bookingsjef for Insominafestivalen, Charlotte Bendiksen, planlegger hun nå å tilføre Latinfestivalen et hett, nytt musikkuttrykk.

Les også: Ny sjef for No Siesta Fiesta.

Kunstneren fra Medellin

Mannen bak det hete, nye musikkutrykket er Sano -Sano fra Medellin, Colombia. Musikken er inspirert av house, elektronika og technomusikk med solide innslag av tradisjonelle, latinske rytmer.

– Sano utviklet musikken i Medellins undergrunnsmiljøer. Uttrykket er rått, her er det ingen lover og regler. Det handler om følelser, om å åpne seg og improvisere, sier Bendiksen som kommer til å spille sammen med Sano under festivalen.

Kunstneren Sano kommer til å opptre to ganger i løpet av festivalen. Den ene konserten som er på fredag, vil bære preg av å være en mørkere klubbkveld. Under lørdagskonserten vil han derimot servere en mer «hardcore klassisk salsa».

Langvarig samarbeid

Kiil ønsker at samarbeidet med Insomniafestivalen skal være langvarig.

– Insomnia presenterer mye spennende musikk, spesielt liker jeg den koblingen Charlotte har til den latinske verden, sier Kiil.

Charlotte vil skape «body music» — musikk som man kjenner på kroppen, som er godt for både hode, kroppen og seksualiteten. Det liker Kiil veldig godt:

– Jeg er så enig med Charlotte i at kroppen skal kjenne musikken. Det skal banke i kroppen og man skal føle at man bare må danse.