– I fjor hadde vi en egen festivalmeny med fulle hus til lunsj hver dag. Nå har vi planlagt litt mer og kommer med et festivaltilbud som inkluderer både mat og musikk, forteller Anne Brit Andreassen, innehaver av restauranten Emmas Drømmekjøkken og underavdelinga i 1. etasje, Emmas Under.

– Vi har lagt dette tilbudet til ettermiddagstid, slik at det er greit å stikke innom før festivalens andre konserter begynner, fortsetter hun.

Servitør og musiker

Hun har engasjert trompetisten og vokalisten Kristin Pallesen (21) sammen med Sverre Simonsen på gitar og Gustav Peder Eidsvik på kontrabass til å spille hver dag fra 25. til 31. januar.

Kristin har jobba deltid som servitør hos Anne Brit Andreassen siden hun var 15 år, ved siden av skolegang på Musikklinja ved Kongsbakken. Nå har hun nettopp avslutta førstegangstjeneste i Gardemusikken hvor hun blant anna leda Gardens storband, og gleder seg å komme tilbake til Emma i en annen rolle enn tidligere.

– Vi er opptatt av å skape liv i byen under festivalen, et tilbud som dette nært konsertlokaler som domkirka, Sparebankens festsal, The Edge og Kulturhuset, er perfekt, sier festivalsjef Øyvind Bakkeby Moe.