Det skriver TV2 i en pressemelding mandag formiddag. 19-åringen går sisteåret på musikklinja på Kongsbakken videregående skole, men er opprinnelig fra Senja.

Tøff avgjørelse

Det er skolegangen som har ført til at Jakobsen har bestemt seg for ikke å stille opp i finalerundene av "Idol" som starter førstkommende fredag.

- Dette har vært en utrolig tøff avgjørelse. Jeg har hatt det vanvittig gøy så langt i konkurransen, og hadde gledet meg til å få oppleve finalerundene. Etter nøye vurderinger har jeg imidlertid kommet til at jeg ikke vil klare å kombinere "Idol"-deltakelsen med skolegangen, og skolen betyr veldig mye for meg akkurat nå. Selv om skolen min har vært velvillige med å prøve å legge til rette for at det skulle gå, og jeg har håpet i det lengste at jeg skulle klare få til begge deler. Til slutt kjente jeg likevel at jeg ville ha mistet for mye ved ikke å kunne følge undervisningen på vanlig måte, sier Jakobsen.

- Dårlig samvittighet

Hun forklarer videre at dette på ingen måte har vært et lett valg å ta:

- Jeg kjenner at jeg har dårlig samvittighet både overfor dommerne som har hatt sånn troen på meg, og ikke minst overfor de som har heiet på meg og stemt på meg. Jeg er utrolig takknemlig for alt de har latt meg få oppleve så langt i konkurransen, og vil alltid ta det med meg. Jeg kommer selvsagt til å fortsette å synge, men venter med satsingen til jeg finner et tidspunkt som passer bedre for meg. Det har vært et tøft valg å ta, men jeg kjenner at dette er riktig prioritering for meg nå.

Hvem som overtar Jakobsens plass i finalerundene er ennå ikke klart.

- Vi skal starte finalerundene på fredag med ti finalister uansett. Hvem som overtar Stines plass blir klart i løpet av kort tid, sier TV 2 presseansvarlig for Idol, Bjarne Laastad.