Jeremy Renner), Chris Evans og Scarlett Johansson er blant skuespillerne som er med i The Avengers. Foto: Zade Rosenthal

Marvel Comics. Det ligger en vanvittig mengde nostalgi bak akkurat det navnet. Ikke for meg personlig, men for svært mange andre. Selv er jeg oppvokst på DC Comics.

Bli tilhenger av Tromsøpuls på Facebook

Allikevel var forventningene høye da jeg så traileren til filmen. Iron Man, Hulken, Thor og Hawkeye i samme film? Dette måtte jo bare ende bra.

Invasjon fra det ytre rom

Nicholas Joseph Fury (Samuel L. Jackson) har fått tak i en energikilde fra det ytre rom. En svært potent energikilde. Selvfølgelig er det da noen andre som vil ha tak i den.

Loke (Ja, DEN Loke) kommer seg til vår verden fra Åsgård via denne energikilden. Ved hjelp av den klarer han også å manipulere og drepe en durabelig ladning folk, og komme seg unna.

Les mer fra Tromsøpuls-seksjonen her

Mr. Fury samler sammen The Avengers for å slå tilbake. Tony Stark (Iron Man, Robert Downey Jr.) er på toppen av verden med penger og pen dame. Bruce Banner (Hulken, Mark Ruffalo) har gjemt seg et stykke unna sivilisasjonen i en falleferdig hytte, mens Steve Rogers (Captain America, Chris Evans) sliter med post-traumatisk stress etter krigen.

Det er problemer så det holder, og verre skal det bli. Invasjon fra det ytre rom. Jeg stopper der.

Smekkfull av visuelle effekter

Om du er glad i eksplosjoner er dette definitivt filmen for deg. Ikke Michael Bay-eksplosjoner der du ikke kan snuble i skolissene dine engang uten å sette av smell og rabalder, men eksplosjoner som har et touch av realisme over seg.

Bygninger som blir knust følges opp av vrakrester som flyr til øst og vest, ikke et flammehav. Svært fin detalj. De som foretrekker flammehavet har riktignok også noe i vente. Disse er det nemlig mer enn nok av.

Filmen inneholder også store mengder øyeblikk med en betydelig «YES»-faktor. Øyeblikk der du blir sittende å tenke «Wow, det der skjedde faktisk.» Og hva annet er det å regne med i en film som inneholder både Iron Man og Thor?

Det skorter ikke på vakre visuelle effekter heller. HydraulX VFX har stått bak spesialeffektene, og det er tydelig at de kan sine saker. HydraulX jobbet også med filmer som Captain America, 300 og The Day After Tomorrow, så det er på ingen måte snakk om ferskinger.

Lett underholdning

En annen fiffig detalj fimen benyter seg av i aller høyeste grad er samme kamerabruk som i Iron Man. Innsidesynet i Tony Starks hjelm, som vi har blitt vant med etter Iron Man-filmene, er beholdt. Downey Jr. tjener også som en veldig effektiv "comic relief", da han gjør seg fantastisk bra som skarptunget og arrogant kyniker.

Rivaliseringen mellom Thor (Chris Hemsworth) og Hulken gir samme effekt, dog av en litt mer brutal art.

Filmen er perfekt om du foretrekker ikke å tenke så mye mens du ser den. Effektene og replikkene er brilliante, og skuespillet er mesterlig. Den mangler likevel den ekstra lille piffen for å få full score, slik som The Dark Knight og American Psycho: filmer som får deg til å tenke.

Som enkel helgeunderholdning treffer imidlertid The Avengers spikeren midt på hodet.

Se trailer fra filmen her:

The Avengers får terningkast 5 av Tromsøpuls sin anmelder. Foto: presse
Chris Evans og Robert Downey, Jr. gjør gode figurer i The Avengers. Foto: Zade Rosenthal