På sørspissen av Tromsøya var det i dag duket for et bredtutvalg av aktiviteter i sensommerens siste stund under Barnas Museumsdag.

– Vi skulle egentlig til sentrum, men stoppet opp her forå se hva som skjedde da vi la merke til at det var så mye aktivitet, sier MonaRydningen.

LES OGSÅ: Årets siste sommerdag?

Rydningen har med seg datteren på seks år, Kristiane, somhar hatt stor glede av akvariet med sjødyr som er satt ut.

– Jeg så en megastor krabbe. Jeg har aldri sett en så storkrabbe før. Den var litt skummel, men jeg var ikke redd, sier Kristiane.

Båttur ved fjæra

Det populære utfartsområdet tilPerspektivet Museum krydde av både barn og voksne som fikk teste ut flere ulikeaktiviteter og poster. I tillegg til krabbekikking og utforskning av fjæra vardet flere som fikk seg en tur i robåten.

– Det var kjempegøy å få prøve å ro, jeg liker veldig godtå fiske ellers. Vi har ikke sett på så mye av det andre som skjer, men vi skalgå litt rundt å kikke nå, sier Mathilde Fagerli (13).

Mange aktiviteter

Ønsketre, barnebokhytte, ponniridningog garnkrøll var blant det som befant seg på sørspissen av Tromsøya i dag. Sprelsketoner og livlig dans var også en mulighet for de som ønsket det. En annenpopulær aktivitet var såpebobleblåsing med ekstra store former.

– Det er kjempeartig, roper Irene Høgtun (4) mens hun ler.

SPENNENDE UTFORSKING: Krabbetanken var ekstremt populær blant de yngre kikkerne. Foto: Tor Farstad
LEKER I FJÆRA: Anna (5), Willhelm (7), Mathilde (13), Maja (13), Thea (11) og Arild (4) likte seg godt i fjæra i sommerværet. Foto: Tor Farstad
ENORME: Lotte (8) og Lea (8) prøver å lage så store såpebobler som mulig. Foto: Tor Farstad
INVITERTE PÅ BÅTTUR: Små og store fikk lov til å ta seg en tur med robåten og kanskje få prøve å ta et åretak. Foto: Tor Farstad
BOBLENDE GLEDE: Selius Kristoffersen (5) og Irene Høgtun (4) storkoste seg med såpebobler i Folkeparken i dag. Foto: Tor Farstad