Kunstneren bak Morley Hill, NikTaylor, har bodd og jobbet på Kurant siden 3. mars, og trives godt i lokalene nede ved havet.

– Jeg har sovet på en liten feltseng, men sover utrolig nok mye bedre her enn jeg gjør hjemme i London, sier kunstneren.

Skaper underveis

Kunstneren kom hit med sekken på ryggen og en notatbok.

– Jeg er ikke så glad i å planlegge for mye. Jeg liker å kunne møte opp og starte prosessen med det som finnes der jeg er. Her var det heldigvis en hel del treverk jeg kunne bruke, så det ble med den ene turen til Remiks, sier han.

Og akkurat prosessen er noe han understreker som viktig i kunsten hans.

– Jeg er fascinert av at man kan slave over detaljer på ting som kun skal stå i noen uker før det kastes på dynga. Kunsten min blir som et siste stoppested før det kastes, sier Taylor og forteller at han har blitt omtalt som en snekker-poet.

– Derfor gir slavingen over detaljene en slags mening, når det likevel skal kastes.

Hyllest til industri

Utstillingen som nå er satt opp er laget for og på Kurant. Den er en søsterutstilling til en utstilling han hadde i London for en tid tilbake.

– Det er en slags hyllest til industriell arkitektur. Så jeg prøvde å kombinere ordene «machine» og «shrine», som ble tittelen på denne utstillingen.

På norsk ble det en kombinasjon av ordene «maskin» og «skrin», og endte da opp med tittelen «Krin».

– I London hadde jeg 2,5 måneder på å gjøre utstillingen. Her har jeg hatt tre uker, noe som har resultert i en hel del sene kvelder, sier kunstneren.

Torsdag formiddag var det kun lyssettingen som gjensto i et lokale fylt med arkitektoniske finurligheter.

Lærer mye

Susanne Sakariassen og Camilla Fagerli ved Kurant har invitert Taylor over for å gjøre utstillingen.

– Han har bodd her en måned nå, noe vi setter stor pris på. Det at noen vil komme hit og bo og jobbe er veldig lærerikt siden vi kan være med på prosessen. Dette er et kunstnerdrevet sted, så på denne måten gir han også noe til oss, sier Fagerli.

– Vi setter også pris på å jobbe med kunstnere som lager verkene her hos oss, skyter Sakariassen inn.

Utstillingen åpner fredag og vil vises ut helgen. Deretter vil den også vises mellom 3. og 6. april.