For første gang i historien skal Mariinsky-operaen opptre i Norge. Da billettene til forestillingene under Nordlysfestivalen ble lagt ut for salg sto folk i lange køer.

Torsdag klokken 13.00 landet ensemblet.

– For mange av oss er det første gangen her. Da vi fløy inn var alle kjempeimponert over snøen og naturen. Det ble tatt en del bilder gjennom flyvinduene, forteller Larissa Gergjeva, kunstnerisk leder for Mariinsky-operaen.

Tre forestillinger

Operaen hovedverk er «Il Vaggio a Reims», (Reisen til Reims) av italienske Giaochino Rossini. Det spilles torsdag og lørdag i Kulturhuset.

Web-TV: Se utdrag fra "Il Viaggio a Reims"

– Det er en veldig interessant produksjon. Vi har kun med oss unge sangere og unge musikere. Det er et veldig uvanlig stykke som passer de yngre artistene våre veldig bra, forteller Gergjeva.

– Vi har spilt stykket flere steder, og det har vært veldig vellykket. Mye av grunnen tror jeg ligger i de unge, dyktige musikerne og de spennende kostymene vi bruker.

I tillegg til den operakomedien skal Mariinsky-operaen sette opp en gallaforestilling fredag i Tromsdalen kirke.

Utfordring

Noe av det spesielle med «Il Viaggio a Reims» er at orkesteret er på scenen sammen med operasangerne og skuespillerne.

Bildespesial: Se bilder fra Mariinsky-ballettens opptreden i Tromsø i 2010

– Første gang jeg spilte dette var jeg veldig bekymret. Jeg fryktet at jeg ikke skulle få den nødvendige kontakten med sangerne. Men det har fungert veldig bra og, sier dirigent Mikhail Tatarnikov.

– Slik jeg har forstått er scenen vi skal spille på ganske liten. Jeg skal sjekke den ut i dag og se hvordan vi gjør det, men jeg er sikker på at det skal gå bra. Det er spesielt med et slik arrangement, og kontakten mellom musikerne og publikum blir veldig fin, fortsetter han.