Baren på Grand Hotel i Milano var stengt denne kvelden i 1989. Stengt, fordi det var fire meget eksklusive gjester der: Frank Sinatra, Liza Minnelli, Sammy Davis jr. og hans kone Altovise, skriver VG.

Jørn Hoel var i Milano av lett mystiske årsaker:

– Jeg husker faktisk ikke helt hvordan det kom i stand. Men en filmprodusent ville at jeg skulle spille i en film om Frans fra Assisi. Det ble ikke noe av filmen, men vi ble fraktet rundt til møter og middager, forteller Hoel til VG.

Ble vinket inn

Hjemme på hotellet etter en sen middag, kom altså Hoel på tanken om en nightcap. Det så mørkt ut, ettersom baren altså var stengt. Men hotellet var likevel såpass eksklusivt at portieren hadde oppfattet at Jørn fra Tromsø i alle fall var artist.

– Så jeg ble vinket inn. I den nesten tomme baren. Jeg visst jo ikke hvem som var der. Før jeg plutselig ble veldig klar over det!

– En starstruck sanger fra Norge?

– Gjett om! Det var jo simpelthen de tre store, selveste regjerende The Rat Pack. På verdensturné! Jeg husker glassklart det aller første bildet: Frank Sinatra i baren, med whisky i glasset og en helt egen flaske Jack Daniels ved siden. Legenden var altså sann, sier Hoel til VG.

«Om du elsker blues, så hold deg til blues»!

- Snakk om bekreftelse: Som guttunge elsket jeg å synge. Men alltid i bakgrunnen, totalt uten selvtillit på grunn av denne medfødte, hese stemmen min. Men så forsøkte jeg meg som 13-åring på Edgar Winters bluesklassiker «I`ve Got News for You». Og dermed var det gjort, forteller han til VG.

Jørn og Sinatra & co. holdet det hyggelig gående i noen timer. Så ble det oppbrudd – og en invitasjon i hånden til konsert neste dag:

– Det ble en utrolig opplevelse. Sinatra trakk jo på årene; Det var høye toner og enkelte tekniske ting han nå lot være å gjøre. Men for en intelligent sanger! Han hadde tekstene foran seg på en skjerm, kanskje for ikke å glemme, kanskje fordi han var perfeksjonist. Uansett høres han ikke et øyeblikk for gammel ut; han hadde fullkommen kontroll på alt han gjorde og alt han kunne gjøre. Fenomenalt!

– Var dette eneste gang du opplevde ham?

– Faktisk ikke; de tre var jo på turné, og noen uker senere opptrådte de i Ekeberghallen i Oslo. Jeg satt sammen med folk som Yngvar Numme og impresario Jørg Fr. Ellertsen. Noen hadde tatt med seg blomster, men selv ikke da Sinatra gikk av scenen i vår retning, var det noen som turde gi dem til ham. Men da han så rett på meg og sa «Hi, kid!» spratt jeg opp og ga dem til ham. Om han kjente meg igjen, var vel tvilsomt. Men det spiller ingen rolle, sier Jørn Hoel til VG.