Den Oslo-bosatte Tromsø-skuespilleren har holdt på med standup i hovedstaden de siste årene og har nå sammen med sin makker, Amir Asgharnejad, fått sitt eget tv-program, som blir sendt ukentlig på VGTV.

Første episode i «Uaktuelt med Amir og Odin», kom ut sist torsdag og har allerede 184.524 visninger.

– Det er helt vilt. Vi hadde trodd på kanskje 10.000, maks 20.000, så dette har virkelig gått over all forventning, sier Odin Eiriksson til iTromsø.

Håper på sesong to

I tv-serien spiller de to skuespillerne nyhetsankere som tar et oppgjør med den aktuelle verden, ved å lage saker de omtaler som uaktuelle.

Hver torsdag vil det komme nye episoder, seks totalt.

– Vi håper jo det går såpass bra at vi får lage en sesong to, sier Eiriksson.

25-åringen fra Tromsø har holdt på med standup i hovedstaden de siste årene.

For tre år siden ble han kjent med Amir Asgharnejad.

– Vi har gjort sketsjer sammen med kompiser og vært mye på de samme standupshowene. VI har veldig forskjellig bakgrunn, jeg fra revy, mens Amir har en master i kunst, så vi er en moro blanding, håper vi, sier Eiriksson.

– Verden går for fort

Bakgrunnen for «Uaktuelt med Amir og Odin», er at de to standupkomikerne rett og slett mener at nyheter blir altfor fort foreldet.

– Vi synes verden går så fort at nyheter blir gammel med en gang. Vi er glad i de litt mer uaktuelle nyhetene. Du kan vel si at vi er veldig nostalgiske typer.

Amerikansk humor

Tv-studioet i serien er direkte inspirert av filmen «Anchorman: The Legend of Ron Burgundy» med Will Ferrell i hovedrollen.

– Det er Anchorman-inspirert, ingen tvil om det. Vi er veldig glad i den amerikanske humoren, den litt dumme humoren. Det virker som om folk liker det vi har gjort til nå, og vi ønske ikke å støte så mange. Vi er ikke så glad i den type humor, sier han.

Men Eiriksson innrømmer at han ble smått skjelven da han så overskriften «Derfor ser han pupper over hele Oslo», da VG skulle «lure» folk inn til å se programmet.

– Det er jo tatt fra en av sketsjene våre, men målet er jo å lure folk inn til å se programmet, slik dagens medieverden ofte opererer. Heldigvis virker det som mange liker det vi gjør og ikke blir støtt av den grunn, sier Odin Eiriksson.

Her kan du se første episode av «Uaktuelt med Amir og Odin» (ekstern lenke)

HUMORKAMERATER: Odin Eiriksson og Amir Asgharnejad har spilt sammen på diverse scener og holdt på med stand-up-komikk sammen de siste årene. Her fra innspillingen av «Uaktuelt med Amir og Odin. Foto: Kristoffer Kumar/VGTV.