Popartisten Kajander, som spiller sammen med tromsømusikerne Sverre Simonsen og Kristoffer Joel Høe, har nærmest blitt spilt sønder og sammen på Norges mest populære ungdomskanal NRK P3 den siste måneden med låten «E du den du vil vær?». Nå utvides repertoaret ytterligere slik at bandet er klar turné.

– Vi har første konsert nå 5. juli, så vi lastet Hurtigruten full av instrumenter for å gjøre oss klare til sommeren, sier gitarist Sverre Simonsen til iTromsø.

Ti konserter i august

Etter at gruppa inngikk et samarbeid med managementselskapet Brilliance har konsertdatoene rullet inn for Kajander.

Nå blir det blant annet konsert under Øyafestivalen i Oslo, Pstereofestivalen i Trondheim, Aronnesrocken i Alta, Oggasjakka i Honningsvåg, Knappholmen utenfor Sandefjord og Ballstaddagan i Nordland.

LES OGSÅ: Disse bandene får avgjørende støtte for å lykkes

– Vi gleder oss veldig til Klubbøya i Oslo, hvor vi skal spille på Tilt. Det er klart at avtalen med Brilliance er gull verdt for oss. Nå dukker det opp ting flere ganger i uken, sier Simonsen, som forteller at de har rundt ti konserter bare i august.

– Da slipper vi også vår neste singel.

Halvtime med låter

Simonsen forteller at bandet sitter på omtrent syv låter, pluss en del ideer som snart blir en realitet. Nå gjelder det bare å få alt til å sitte i liveformat.

– Vi har rigget oss til i låven på hjemplassen til Bendik. Med oss har vi fått Michael Pedersen Jacobsen og Adrian Danielsen slik at vi er et helt band på scenen. Målet er i første omgang å få en halvtime til å sitte på scenen, så ser vi hva vi gjør videre.

LES OGSÅ: Klappet to timer i strekk for å få ferdig singelen

Gitaristen forteller at idylliske Lofoten ikke er helt feil med tanke på inspirasjon og å få jobbe med stoffet i ro og mak.

– Det er et lite sommerhus her nede i fjæra hvor vi slapper av og øver.