For vel 12 år siden begynte kompisene Hallvar Agersborg og Martin Hotvedt å lage låter sammen i klassisk singer-songwriter-stil.

Men det var ikke før de for to år siden flyttet sammen i kollektiv og begynte å spille sammen igjen, og begynte at de for alvor fant sin nisje: Elektronikapop på nordnorsk.

– Vi begynte å spille sammen igjen, fant ut vi hadde lyst til å lage et band og plukket opp tråden igjen, forteller Martin Hotvedt til iTromsø.

Les også: Disse festivalene kan få tildelt 2,2 mill.

– Det største

Duoen Snö er nå booket til den populære Trænafestivalen i Nordland.

Eneste fremkomstmetode til festivalen, som foregår 7.–10. juli, er båt fra Bodø, Stokkvågen, Nesna eller Sandnessjøen.

Den populære festivalen som ble kåret til «Årets festival 2012» av norske konsertarrangører og festivaler har tidligere hatt artister som Damien Rice, Manu Chao, Madcon, Sivert Høyem, Timbuktu og Halvdan Sivertsen.

Træna har vel 500 innbyggere. Herav bor vel 430 på Husøy, der festivalen foregår og hvert år trekkes rundt 2.000 mennesker til den lille øya havgapet.

Les også: Stjernekomiker opplevde polart mareritt i Tromsø

– Dette er det absolutt største vi har vært med på. Vi spilte på Rakettnatt i Tromsø i fjor og fikk vist oss fram. Det var der folk fra Træna la merke til oss, forteller Hotvedt, som ikke legger skjul på hvor stort det er å skulle spille på nettopp Trænafestivalen.

– Det er Norges vakreste festival uti havgapet i midnattssol. Vi har selv hatt lyst til å dra til festivalen som frivillige, bare for å oppleve det. Og nå skal vi selv spille der. Det er bare sinnssykt artig, sier Hotvedt.

Sist helg spile Snö på Rock mot Rus på Andenes og de kommer til Træna med fullt band.

– Vi spiller sammen med våre beste venner, så det er rett og slett bare utrolig moro, sier Hotvedt.

Les også: Denne artisten kommer til RakettNatt

Truffet en nerve

De to 27-åringene la for to år siden ut noen sanger, der låten «Knuste hjerter» ble spilt på P3.

– Da skjønte vi at vi kanskje hadde et lite potensial. Vi har fått mange skikkelig gode tilbakemeldinger, kanskje fordi vi gjør noe som så mange andre ikke gjør, lager elektronikapop på nordnorsk. Det er kanskje litt eksotisk for mange, sier Hotvedt.

Bandets nyeste låt «Majesteten» har også blitt kontinuerlig spilt på NRK P3 sine Urørt-sendinger.

– Nå har vi tre nye låter i produksjon, som vi håper skal ta av.

For nå satser Agersborg og Hotvedt virkelig på at Snö skal ta av.

– Vi satser ordentlig på bandprosjektet nå. På Træna er det også mange bransjefolk, så kanskje vi blir booket til flere festivaler, sier Martin Hotvedt.

Selv om mange venner fra Tromsø skal reise til festivalen for å se gutta, vil det også bli muligheter til å se de spille i hjembyen før juli.

– Plutselig dukker det opp noe lokalt. Vi har en del ting på gang, men ingenting er helt spikret. Vi er mest i en produksjonsfase nå, men det blir sikkert noe spilling i Tromsø før den tid, sier Hotvedt, som legger til at det skjer mye bra i Musikk-Tromsø om dagen.

– Og vi er veldig glad for å være en del av det, legger han til.