I vår og sommer starter nok en gang TV2 jakten på Norges nye «idol». Programmet ble første gang sendt i Norge i 2003, og da var det Kurt Nilsen som vant tittelen.

I år er serien kommet til sin åttende sesong, og nevnte Nilsen sitter nå i juryen, sammen med tidligere deltaker Tone Damli, samt Gunnar Greve og Esben «Dansken» Selvig.

Les også: "Idol-Nanna" vil bli Norges Tøffeste.

Audition

Det er for første gang at TV2 i år arrangerer hovedaudition i fem store, norske byer. I år er også Tromsø på lista over hovedauditionbyene. Dette for første gang på ti år. - Vi har gjort dette i såpass mange år nå, og vi er opptatte av å finne de beste deltakerne. Både på grunn av ressurser og på grunn av logistikk har vi ikke følt at vi har fått dekket Nord-Norge godt nok de siste årene, og det vil vi gjøre noe med, sier TV2s presseansvarlig for Idol, Bjarne Laastad, til iTromsø. Dermed kommer hele juryen, samt programleder Stian Blipp til Tromsø for å møte de potensielle nordnorske deltakerne. - Det er store avstander i nord, og selv om vi holder audition i Tromsø betyr jo selvsagt ikke det at alle nordlendingene har mulighet til å komme - men det blir i alle fall enklere enn å reise til Trondheim, som har vært alternativet, sier Laastad.

Les også: Ønsker Idol-deltakere fra nord.

Våren

Tidligere har flere nordlendinger kommet langt i serien. I sesong 1 deltok David Pedersen fra Andenes, i sesong 2 deltok Sandra Lynd Haugen fra Mosjøen og Maria Haukaas Mittet fra Finnsnes, og i sesong 4 deltok Marita Johansen fra Tromsø i serien. Til nå har det ikke vært en nordnorsk vinner av konkurransen. - Vi har tidligere hatt folk fra redaksjonen i Tromsø for å sile ut de beste, men det er noe eget med hele juryen og Stian Blipp der. Dessuten har vi truffet godt med nordnorske deltakere før. Første gang vi var i Tromsø møtte vi jo for eksempel David Pedersen. Det er et godt musikkmiljø i Tromsø, sier Laastad. Auditionen i Tromsø skal arrangeres 25.-29. april. De andre auditionbyene er Bergen, Stavanger, Oslo og Trondheim. I tillegg sender Idol talentspeidere til Ålesund, Arendal, Bodø, Haugesund og Hamar allerede i mars. Idol skal sendes på TV til høsten.

Les også: Skriver for USA-Idol.

TILBAKE: Igjen blir det hovedaudition til programmet "Idol" i Tromsø. Her fra andresesongen, der juryen var satt sammen av (f.v.) Jan Fredrik Karlsen, Anneli Drecker, den svenske låtskriveren og musikkprodusenten Douglas Carr og musikkanmelder i Dagbladet, Thomas Strzelcki. Foto: Helge Matland Foto: Helge Matland