De to unge filmskaperne fant hverandre gjennom Filmveksthuset Tvibit. Til tross for at de ikke har jobbet sammen tidligere, satser de nå ambisiøst på en kortfilm som de ønsker å få med inn på Tromsø internasjonale filmfestivals kortfilmprogram.

Bli oppdatert på det siste innen kultur - følg iTromsø kultur på Facebook

Ros til Tvibit

Lia Hietala kom egentlig til Tromsø for å jobbe, men så oppdaget hun mulighetene på Tvibit. Det var også der hun møtte Håkon Birkeland Toft.

– Det siste året har jeg begynt å arbeide med mine egne kortfilmer så det var kanskje naturlig at Tvibit spleiset oss. Jeg likte ideen som Lia og Erica presenterte, sier Toft.

Kortfilmens idé og manus er utarbeidet av Hietala i samarbeid med venninnen og samarbeidspartneren Erica Coleman som kom til Tromsø sammen med henne. Nå søker den dynamiske filmtrioen en person som kan spille i filmen sammen med Erica.

Nødt eller sannhet

– Filmen handler om to jenter som inngår en slags pakt. De drar til en hytte i midten av ingen steder for å spille det de kaller Skogsvalsen, som er en variasjon på spillet «nødt eller sannhet». De gir hverandre utfordringer for å teste sine egne og hverandres grenser både fysisk og psykisk. Det begynner harmløst før det trappes opp. Etter hvert mister de seg selv og grensene sine og det utvikler seg til en problematikk rundt seksuell utnyttelse, forklarer Hietala.

Selv om tematikken i filmen kan oppleves som tung, lover de begge at skuespillerne skal bli tatt godt vare på.

– Det kan kanskje oppleves som litt skummelt, men vi kan love at dette blir artig å være med på, sier Toft.

Audition

– Vi lover å vøre «skitsnälla», smiler Hietala.

Ifølge regissøren blir skuespillerne også med på å prege filmens estetikk.

– Alle opptakene som skal brukes i filmen skal være filmet av karakterene. Den opprinnelige ideen gikk egentlig ut på at de bare skulle ha et lite digitalkamera, forklarer Hietala.

Men så kom ambisjonene i veien for de planene.

– Siden vi satser både på TIFF og andre festivaler så trenger vi den oppløsningen som et proffere kamera gir, fortsetter hun.

Tirsdag mellom 17 og 22 arrangerer de audition på Tvibit for å finne den andre skuespilleren, og Hietala og Toft oppfordrer alle interesserte jenter til å stille opp, enten de har erfaring eller ikke.

– Jeg foretrekker nesten å arbeide med folk uten erfaring. De går lettere inn i situasjonen og spiller på en ekte måte, sier Hietala.

AUDITION: Lia Hietala for en gangs skyld foran kamera som betjenes av Håkon Birkeland Toft.