Den lokale konkurransen «Bukta talenter» er nå i gang, og 25. mars vil det være klart om hvilke to band som får spille på Buktafestivalen, studiotid i Kysten Studio i regi av Kompetansesenter for rock i Nord-Norge (KOFOR), musikkvideoinnspilling ved NeoVision Productions og Michael Ludvigsen, spillejobb på Festspillene i Nord-Norge og utgivelse av splittsingel fra Bukta Records.

Fredag gikk delfinale én av stabelen i Kroken, der det ble klart at bandene Heavy Blood & Die og Screenshot This gikk videre til finalen.

Gikk videre i fjor

Karl Andreas Pedersen, vokalist og bassist i Heavy Blood & Die, håper at de vinner finalen i år.

– Vi gikk videre i fjor også, men klarte ikke finalen da. I år håper vi at vi klarer det, sier Pedersen.

Bandet har gått gjennom noen forandringer siden sist, og blitt mer definert innen sin sjanger.

– Musikken vår har forandret seg siden i fjor, og vi har blitt bedre musikere. Vi har også fått en mer definert sjanger, sier Pedersen.

Så langt vet han bare om én konkurrent – Screenshot This.

– Det kan nok bli sterk konkurranse, sier Pedersen.

Bandet skal også spille på Rock Mot Rus etter finalen, der de i fjor kapret 2.-plassen.

– Det er mye som skjer for tiden, sier Karl Andreas Pedersen.

Tre delfinaler

Det er åttende gang Buktafestivalen arrangerer konkurransen. I fjor vant Carolina & Louisa og Resirkulert, og de fikk begge opptre på festivalen. Tidligere år har band som Red Headed Sluts, Feskekrok, The Wolves, Adjentist, Jackie Moonshine og Jabba The Butt stukket av med seieren. Før finalen på Driv den 25. mars gjenstår det to delfinaler – en på Stakkevollan og en på Kvaløya. Totalt skal seks band konkurrere om seieren på Driv.