– Vi er folk med bred filmbakgrunn – filmere, regissører, redigerere, stuntmenn, kostymefolk – og vi samles nå under et felles paraply for å bli sterkere sammen, sier Hilde Korsæth – som til daglig leder firmaet Tundra Film.

Bredt sammensatt

Blant deleierne i selskapet kan nevnes Nina Erdahl – som jobber med casting og kostyme, Kristoffer Jørgensen som arbeider som stuntmann, og flere uavhengige filmere som Arthur Arnesen og Knut Skoglund.

– Vi vil prøve å ha to tanker i hodet samtidig – vi tjener på å klynge oss sammen og bygge nettverk – og vi får et ressurssenter for filmmiljøet i byen, sier Korsæth.

Skal ikke produsere

Det nystartede selskapet skal imidlertid ikke være et produksjonsselskap – tanken er at de 20 partnerne skal samarbeide om administrasjon, økonomi og andre «banale» oppgaver.

– Grunnen til at vi ikke skal produsere er at vi ikke skal konkurrere med våre egne eiere og partnere. Vi skal gi medlemmene en verktøykasse for å kunne utvikle oss næringsmessig, sier Korsæth.

Felles røst

Det skal dog ikke kun være en administrativ verktøykasse. Via Filmverftet skal de enkelte bedriftene få et samlet ståsted for å kunne profilere seg selv.

– Det skal også være en samlet røst for en stor del av byens filmmiljø. Man høres bedre sammen enn hver og en for seg, sier styreleder i selskapet – Gunnar Wilhelmsen.

Wilhelmsen har blant annet har han vært styreleder for TIFF.

SE OGSÅ: Gikk i Lucia-tog for seniorborettslag

Støtte fra flere

– Jeg takket ja til å være styreleder fordi jeg beundrer – og blir inspirert av – filmkunstnere, sier han.

Selskapet skal ledes av Kari Helene Skog – som har fungert som prosjektleder i oppstartsperioden.

– Jeg skal gjøre det til medio februar, da skal vi bestemme oss for hvordan vi skal organisere oss videre, sier hun.

Selskapet har fått cirka én million kroner i økonomisk støtte fra Sparebanken Nord-Norge, Innovasjon Norge og Kulturrådet.