Det er ett år siden klubbkonseptet The Lego Club fant sted i Tromsø for første gang. Nå gjenoppstår kvelden som brakte tromsøværinger til dansegulvet.

– Det blir en kveld hvor vi spiller livemusikk som er beregnet for å danse til, sier initiativtaker Ida Karoline Nordgård, som i likhet med resten av gjengen studerer på musikkonservatoriet og spiller i forskjellige tromsøband.

N.E.R.D. og Röyksopp

De, til sammen, fem bandmedlemmene er glad for at de får muligheten til å spille litt «annerledes» musikk for publikum. Men begge jentene understreker at konserten er til utelukkende for å få folk ut på gulvet.

– Den musikken vi skal spille på lørdag er ikke akkurat det vi til vanlig spiller her og det er en morsom utfordring. Du kan vel kalle det tafellmusikk. Det er veldig mange lyder og vi får virkelig lekt oss på scenen, sier vokalist Frida Lydia Hansen som forteller at house- og elektronika-fansen nok blir å kjenne igjen låter fra blant annet N.E.R.D., Röyksopp og Ellie Goulding.

Og det er akkurat leken og rommet for improvisasjon som gjorde at navnet ble The Lego Club.

– Vi har fjerna soloer og puttet inn flere beats. Nå har vi øvd en del sammen og blitt skikkelig samspilte. Vi gleder oss veldig til å innta scenen igjen, sier Nordgård.

Vil spille mer

Med ny giv ønsker nå bandet å kunne gjøre The Lego Club til et månedlig bidrag i Tromsø. Lørdag spiller de på Bastard Bar sammen med DJ Funky Halvor. Og det var akkurat byens DJ-er som var inspirasjonen til konseptet.

– Vi har så mange utrolig flinke DJ-er som spinner plater i byen. Det å se hvor effektfullt det er å få på riktig låt som får folk ut på gulvet. Det har virkelig vært en inspirasjon for meg og selve grunnen til at vi kommer med dette tilbudet, sier Nordgård.

– Noen utesteder synes det er enklere å bare spille av Spotify-lista si, men ingenting slår livemusikk eller en kjempegod DJ.

LEKEN: Frida Lydia Hansen og Ida Karoline Nordgård leker gjemsel i øvingslokalet. Lørdag blir det mer lek på scenen.Foto: Kent-Einar Myreng