Martha Otte og hennes team jobber døgnet rundt for å få alt på plass til TIFFs åpningsdag mandag 12. januar. Selv om festivalsjefen melder om at de er så godt forberedt at de godt kunne startet i dag, er det ikke alt som er helt på plass.

– Onsdag opplevde vi at en gjest sliter med å få visum, vi trodde dette var i orden. Plutselig skal myndighetene i Kirgisistan ha originalversjonen av invitasjonen. Heldigvis har vi en bra stab som jobber med dette, samtidig som vi jobber med backupløsninger, i tilfellet det også skulle skjære seg, sier festivalsjef Martha Otte.

Fast i tollen

Men det er ikke bare visum-problemer og avlyste åpningsfilmer som skaper problemer for TIFF.

Les også: Rekker ikke festivalen

Les også: Viser bevis på at filmen finnes

En film sitter også fast i tollen i India. Ifølge Martha er det ikke helt enkelt å purre på den indiske tollen.

Backup

– De nekter å slippe den gjennom. Nå må det lages en ny DCP (Digital Cinema Package, foretrukket kinoformat. journ.anm.) som tar tid. Men vi er ganske trente på å takle overraskelsene. Det har skjedd før, for å si det sånn, sier Otte som skryter videre av de ansatte som lager planer for enhver overraskelse som måtte dukke opp.

– Teamet her takler overraskelser veldig godt og vi jobber hele tiden med at vi må ha en backup-plan om det skulle skje noe.

Les også: Setter opp film om Charlie Hebdo