Fredag kveld ble vinneren av årets novellecup offentliggjort. Det var den Stavanger-bosatte tromsøværingen Emma Tamba som ble stemt frem til seier av iTromsøs lesere.

Litteraturkonkurransen er et samarbeid mellom avisa og Ordkalotten. Da avisa slår på tråden fredag kveld har Emma Tamba nettopp fått seierstelefonen.

– Det føles, eh… jeg er litt overveldet. Og veldig glad! Jeg hadde forberedt meg sjøl på å bli en god nummer to, sier vinnerskribenten.

Får ekstra motivasjon

Emma Tamba har send inn bidrag til Novellecup tidligere år. Med «Den lille tørre gressplenen bak bensinstasjonen» ble hun for første gang plukket ut til delfinalene – og endte altså opp på topp.

– Det er en novelle som jeg håper leserne de kan kjenne seg igjen, og i tillegg kan vekke fantasien deres, sier Tamba om sitt eget bidrag til skrivekonkurransen.

– Blir du motivert til å skrive mer, av positiv feedback som dette?

– Ja, absolutt. Ikke bare å vinne, men å ha delt teksten, og vært med i konkurransen. Hele prosessen, men spesielt alle tilbakemeldingene har gitt meg ekstra motivasjon for å skrive mer, sier 30-åringen.

Tamba sier hun har noen nye skriveprosjekter på gang, og at hun foreløpig trives i novelleformatet.

– Inntil videre liker jeg å skrive kortere tekster. Det er en god måte å øve seg på, og man må holde seg litt disiplinert. Så blir det spennende om jeg ender opp med å skrive i en annen form etter hvert, sier hun.

Støtte fra familien i Senegal

Siden publikum har utgjort Novellecup-juryen har Tamba prøvd seg på litt «promo» for første gang.

– Jeg har hovedsakelig brukt Instagram og Facebook, og prøvd å engasjere venner og bekjente der.

Som søsteren til Mimmi Tamba, og datter av skuespiller Guri Johnson og musiker Benoit Tamba, har Emma vokst opp i en av Tromsøs virkelige kulturfamilier.

– Jeg har slik sett litt «connections» med kulturfolk som kan være interessert i en konkurranse som dette. Jeg har også en stor familie i Senegal som har engasjert seg skikkelig i dette her, sier hun.

– Er du med på neste års novellecup, da?

– Det kommer veldig an på om jeg tror jeg har ei god novelle å sende inn. Jeg må uansett få lov til å takke alle som har støttet meg og lest novella mi, som har vært det aller morsomste for meg. Novellecupen er et veldig bra tiltak, som skaper engasjement rundt skriving.

Emma Tamba mottar 40.000 kroner i premie, som vinner av Novellecup 2022.

22 år gamle Johanna Berg Davidsen ble nummer to i novellecupen, og mottar en pengepremie på 10.000 kroner.