Det er nemlig Peer Nic Gundersen fra Sortland sin tur å sjarmere publikum i den nederste baren på Blårock.

Les også: Arrangerer søndagskonserter hele sommeren

- Jeg er singer/songwriter som er inspirert av storheter som Bob Dylan og Townes Van Zandt. Med andre ord amerikansk og engelsk visetradisjon, sier Gundersen til iTromsø.

Les også: Mørkt og dystert

Gitarbasert folk

Artisten ga ut sin første utgivelse allerede som 18-åring i 2008 med bandet «Peer and the Moondogs». Nå holder han på med sin første soloplate

- Det er mer symfonisk, melodiøst og svevende. Jeg har sluppet en ny singel nå nettopp som jeg håper folk sjekker ut. Den er litt mindre pop enn den første jeg slapp.

- Musikken er veldig gitarbasert med mye fingerspill og mye åpne stemminger. Jeg lover tromsøpublikummet at det er trivelig å være med meg på konsert, sier artisten som har gjestet Bastard i 2011.

– Det er på tide at jeg tar turen tilbake.

Hør Peer Nics siste singel her (spotify)

Ung og moden låtskriver

Sortlandsartisten høster også skryt av konsertarrangørene i North Country Fair, som fikk ansvaret for bookingen til Blårock.

Les også: Nytt konserttilbud

- Han er en regional artist som har sluppet en del singler de siste årene. Det er gode takter over det han leverer. Han er ung, men viser at han er en veldig moden låtskriver, sier Esben Nedrebø som driver både North Country Fair og The Beat Happening.

Nedrebø har vært gjennom sitt første semester med konserter for North Country Fair, som han håper skal vokse i tiden fremover.

- Vi driver å booker artister nå, men det er enda mye som skal klaffe før vi kan si noe sikkert. Vi har jo lyst å fortsette med dette når vi får så god respons fra publikum som har kommet på konsertene vi har hatt i vår.

FORNØYD: Esben Nedrebø, daglig leder av The Beat Happening, er fornøyd med årets sesong. Foto: Kent-Einar Myreng