iTromsø journalist Christer Pedersen oppfordrer befolkningen til å ta i bruk byen. Foto: Jon Terje Eiterå Jon Terje Eiterå

Om høsten er det på tide å på nytt bygge opp det som gjør Tromsø til en så spennende by.

Utestedene, konsertene, festivalene, filmene, teater- og danseforestillingene, revyene kulturarrangementene... Helt enkelt det som gjør det verdt å holde ut her oppe i iskanten.

Gå ut!

Kom dere ut av stua eller studenthybelen, treff kompisene på kafé, gå en tur på kino eller konsert - og vær med på det som mange kaller et under i nord, den legendariske "buzzen" som kalles Tromsø.

Og gjør det nå.

Er du ikke allerede i full gang med DebutUka, så er en annen fin start å trekke til Valhall og Døgnvillfestivalen om et par uker for å få med seg Ozzy, A-ha, Chamillionaire eller Prodigy.

Om to måneder kommer neste happening når Insomniafestivalen ruller i gang.

Forhåpentligvis får du Tromsøpuls. Og når det skjer - dyrk følelsen, og hegn om de positive vibbene du får av å være en del av det hele.

Og la deg ikke smitte av Tromsøvarianten av "Sytesyken".

Aldri fornøyd

Den slår gjerne ut i full blomst når man har besøkt tre-fire festivaler, en håndfull konserter, samt droppet innom fire-fem dancekvelder på noen av byens dansegulv.

Vanligste symptom er at man er "matlei", og aldri blir fornøyd med det engasjerte ildsjeler og entusiaster finner på. Det er alltid noe som kunne vært gjort bedre.

Det er ikke nok at vi har fem-seks musikkfestivaler innenfor ti mils radius av aller ypperste klasse, at vi har Norges beste og største filmfestival, at vi har et uteliv som er like stort som i Trondheim (tre ganger så mange innbyggere) - det spiller liksom ingen rolle.

Vi er nemlig blitt så vante til høy kvalitet at vi nesten har glemt å la oss begeistre.

Vaksiner deg mot den syken før det er for sent!

Christer Pedersen Foto: Jon Terje EiteråJon Terje Eiterå