Simone slipper Tromsø-plate

I mars slipper Lisa Simone ny plate, spilt inn med Tromsø-musikere, på Kulturhuset.

PLATESLIPP: Artist og skuespiller Lisa Simone, her med Fred Glesnes og Tromsø Storband i ryggen, slipper en ny plate spilt inn i Tromsø på Kulturhuset i mars. Foto: Marius FiskumFoto: Marius Fiskum

BANDSJEF: Musiker Fred Glesnes er leder av Tromsø Storband, og har også mikset Lisa Somine sin kommende plate.Foto:

musikk

Artist og skuespiller Lisa Simone, også kjent som datteren til jazzlegenden Nina Simone, feirer plateslipp med to konserter på Kulturhusets hovedscene 15. og 16. mars.

Konsertplata er satt sammen av to konserter på Clarion Hotel The Edge i Tromsø, hvor Simone spilte sammen med Tromsø Storband under ledelse av Tromsø-musikeren Fred Glesnes. Sammen skal de spille to konserter, under plateslippet kommende mars, og arrangør er den tidligere Nordlysfestival-sjefen Øyvind Bakkeby Moe sitt nye selskap Arctic Vibe.

Hyllest av Nina Simone

Tromsø Storbands musikalske leder Fred Glesnes forteller at samarbeidet med Simone begynte under Nordlysfestivalen for tre år siden.

– Vi gjorde en konsert med Lisa i storsalen til Aurora kino. Hun og jeg «klikket» musikalsk, og vi ble enige om å gjøre flere konserter sammen. På The Edge i januar i fjor tok vi opp konsertene, og det er disse som nå er satt sammen til en plate.

Bandlederen beskriver Simone som et fyrverkeri på scenen, og forteller at konsertplata består av låter tidligere fremført av Lisas mor Nina.

– Denne plata er en hyllest av Nina Simone, og vi har beholdt hennes originale storbandarrangementer, utdyper Glesnes, hvis storband tidligere har samarbeidet med internasjonale storheter som Larry Carlton og Randy Brecker.

Kunne solgt dobbelt antall billetter

Glesnes beskriver arbeidet med den kommende plata som omfattende.

– Det er jeg og Arild Johnsen fra Lydproduksjon som har mikset plata. Vi hadde seksti spor som gikk samtidig, og jeg er glad for at vi har brukt hundrevis av arbeidstimer. Plata låter bare helt kanon!

De nevnte konsertene på The Edge var utsolgte, noe Glesnes også forventer blir tilfellet på Kulturhuset.

– Nordlysfestivalen fortalte om stor interesse den gang, og hevdet at de kunne ha solgt ut ytterligere to konserter, sier bandlederen.

Eksklusiv plateutgivelse

Samarbeidet mellom Simone og byens storband har også skapt interesse fra andre steder.

– Vi har blitt kontaktet av flere arrangører i Skandinavia, med ønske om å booke oss. Men det er store kostnader ved å flytte på et såpass stort ensemble. På disse konsertene kjører vi «full rigg», som innebærer et orkester med rundt tyve menn og kvinner.

Plata slippes digitalt, via det franske selskapet til Lisa Simones manager.

– Det er morsomt med utgivelser på utenlandske selskaper, og det vil også trykkes opp noen tusen fysiske eksemplarer – som dermed blir ganske eksklusive, avslutter Glesnes.

iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

musikk