Seks band fra Tromsø deltok på årets Rock Mot Rus på Andenes, og to av dem kapret første- og tredjeplassen.

– Det var en veldig kul konsert, litt tekniske problemer til tross. Vi er utrolig fornøyde og gleder oss veldig til å spille på blant annet Buktafestivalen, sier Karl Pedersen, som er bassist i Heave Blood & Die.

Med seg i bandet har han Carl-Fredrik Pettersen og Jonas Helgesen Kuivalainen, begge på gitar, samt trommis Kenneth Mortensen. Da de deltok på mønstringen i fjor, holdt det til en god andreplass.

– Vi har fått mye skryt og er utrolig takknemlige. Vi setter også pris på skyssen til mønstringen, sier Pedersen.

De fikk, sammen med fem andre Tromsø-band, skyss i en buss som Bastard Bar ordnet med midler fra minnefondet til Morten Rydland Høyning, som gikk bort i en MC-ulykke i fjor sommer.

God erfaring

Et annet band som fikk skyss med bussen, er nyoppstartede Mama Said No, som ble stiftet like før jul.

– Vi er fire stykker fra musikklinja på Kongsbakken videregående skole som har jammet litt sammen, og så gikk vi sammen i dette bandet, forklarer trommis Jørgen Hansen.

Han beskriver helga som en artig og viktig erfaring for bandet.

– Det var i utgangspunktet for å få økt produksjonen vår at vi ønsket å spille. Det er veldig greit å ha en deadline for å bli ferdig med noen sanger, så det var fint. Dessuten var det en utrolig god opplevelse - det var artig å se så mange dyktige ungdommer og få tilbakemelding på musikken vår, fortsetter Hansen.

Koster mye

Hansen vil med bandet i ryggen, som består av Eskil Hansen på vokal og gitar, Morten Pettersen på gitar og Christian Skallebø Karlsen på bass, takke både arrangørene og Bastard for skyss og et godt opplegg.

– Det hadde kostet mye å dra dit alene. Nå som vi har kommet så godt i gang, gjelder det bare å spille så mye som mulig for oss, kommenterer trommisen.

Tredjeplassen var det bandet LÜT som kapret. De vant også finalen av Bukta Talenter, som fant sted forrige uke, og vil også delta på Buktafestivalen i sommer. Resirkulert og As Life Fades Away var også å se på scenen under rockemønstringen.

GOD ERFARING: Det nyoppstartede bandet "Mama Said No" er svært fornøyde med årets Rock Mot Rus og beskriver det å delta som en god og artig erfaring i bandkarrieren deres.
TREDJEPLASS: LÜT kapret tredjeplassen på rockemønstringen, og vil etter å ha vunnet Bukta Talenter være å se på scenen under årets Buktafestival.