Som bassist og vokalist i Jabba the Butt og Reptile Master er Rolf Rydeng Jenssen en markant skikkelse i de tyngre deler av byens musikkmiljø. Men det er ikke like mange som vet at fingrene hans manøvrerer like virtuost over kretskortet på en fuzzboks som over basshalsen.

Fortsetter i det små

– Jeg startet i det små med å klone bokser for kompiser, og der er jeg vel fremdeles, sier Jenssen og ler.

– Dette er først og fremst en hobby, legger han til.

Jenssen begynte å lage bokser for seks år siden og har hatt god hjelp av en naturlig nysgjerrighet og automasjonsingeniør-studiet. Nå arbeider han med en mastergrad i sensorteknologi.

– Det er klart at jeg har lært mye av studiet. Dessuten er det mye å lære av boksene jeg lager som har blitt mer avanserte med tiden. Men dette trenger man strengt talt ikke utdanning for å få til. Alt står på nettet, forklarer Jenssen.

HOLD DEG OPPDATERT: Følg iTromsø Kultur på Facebook og Twitter

Ikke dumsnill

Til tross for at «dette er noe alle kan få til», er det få som gjør det. Derfor lager Jenssen bokser på bestilling.

– I utgangspunktet er det mest til kompiser som har spesielle behov for lyden sin. Rent forretningsmessig går jeg i null, men jeg har ikke råd til å være dumsnill heller, sier Jenssen.

– Dessuten liker jeg å lage på bestilling til andre. Da blir jeg kvitt boksene jeg arbeider med. Jeg kan jo ikke sitte på alle pedalene selv, fortsetter han.

Etter det iTromsø erfarer skal det være snakk om solide saker som kommer ut fra Jenssens arbeidsrom på Rockefabrikken.

Verktøy på boks

– Ja, de tåler det meste. Ved en anledning ble en av dem brukt som hammer for å slå inn en spiker backstage på Bastard bar, opplyser Jenssen.

Venner og bekjente er ikke de eneste som nyter godt av Jenssens ustoppelige virkelyst.

– Her er mitt eget pedalbrett. Det har jeg også snekret selv, forklarer Jenssen som står på farten til en spillejobb når iTromsø besøker ham på «verkstedet» som også er øvingslokale for hans mange bandprosjekter.