Countryartist Ida Jenshus er et kjent konsertnavn i Tromsø hvor hun har gjestet gamle Driv, Blå Rock og Buktafestivalen ved flere anledninger. Selv merker hun at countrystilen står sterkt i Ishavsbyen.

Nå er hun spent på om hennes nye musikk vil slå like godt an hos tromsøværingene når hun gjester Studenstsamfunnet Driv torsdag 23. april.

– Tromsø er en av favorittbyene mine hvor jeg virkelig har kost meg med intimkonsertene på Blå Rock, som har en egen plass i hjertet mitt. Det virker som om det er et godt miljø i byen for det jeg driver med, sier Jenshus, som for tiden er aktuell med platen «Starting Over Again».

Lever sitt eget liv

Og det er på mange måter det hun gjør med sitt nye album, som for øvrig er det fjerde i rekken. Hennes tre tidligere album er alle(!) belønnet med Spellemannspriser, noe som er unikt i Musikk-Norge.

– Den bærer fortsatt preg av sing/songwriter og countryrock, men det er kanskje vanskeligere å definere det som bare det. Nå er det mer psykedelisk og prog. Det er en mer organisk plate, sier Jenshus, som forteller at konsertene også bærer preg av å leve sitt eget liv.

– Settlista er liksom ikke ferdig før konserten er over. Hver sang lever sitt eget liv og vi rokerer underveis. Publikum i Tromsø blir nok å få høre mest fra mitt nye materiale, men også litt fra det gamle.

Les også: Plateklar med "Ostepop"

Samarbeid med tromsøværing

Med sin nye start har også Jenshus byttet ut sitt gamle band, for utenom gitarist Alexander Pettersen. En som har betydd mye for artisten er produsent og musiker Håkon Gebhardt fra Tromsø.

– Han produserte mine to første plater og var musiker på min tredje. Han er virkelig en tromsøværing som jeg er blitt glad i og lært mye av. Han har vært som en bror for meg, men det har vært naturlig å gå videre med nye musikere.

Les også: Alt klaffer for Stine

I tillegg skal det oslobaserte bandet «The Northern Belle», med tromsøværing Stine Andreassen som vokalist, skal varme opp for Ida Jenshus.