De er nemlig frivillige under årets Rakettnattfestival og er godt fornøyde med det. De er del av frivilligteamet på 300 stykker og har fått ansvar for miljø og rennovasjon.

- Det betyr søppel. Vi har ansvar for søpla, sier Birgitte Jørstad Thoresen (20) og ler.

Hun og venninnene Lene Weigma (20), Anne-Sofie Skaar (21) og Karine Hammari Olsen (21) ser frem til en trivelig kveld, selv med søppeloppdraget.

- Vi har satt ut rundt 50 søppeldunker, så det er ingen unnskyldning for ikke å kaste søppel riktig sted, sier Weigma

Hun forteller at de synes det er artig å være frivillige og klager ikke over ansvarsområdet de har fått.

- Vi fikk rangere topp tre ansvarsområder, og fikk da ett av de ønskede områdene.

Rolig arbeid

Til tross for at det kanskje ikke høres ut som den optimale måten å tilbringe kvelden på, tror ikke jentene det blir noen negativ opplevelse – snarere tvert imot.

- Nå på begynnelsen regner vi med det er rolig. Vi har fått beskjed om at vi bare skal slappe av og kose oss. Etter hvert som folk får i seg litt mer å drikke, blir det sikkert mer rot, så da blir det nok mer å gjøre, fastslår Skaar.

Fordelen ved å være frivillig, er at man får billett til festivalen en av dagene.

- Det er en stor bonus. Men det er også veldig gøy å være frivillig, og dessuten er det mye hyggeligere å være på festival når det er rent i området, sier jentene.

Venteliste

Og det har vært stor pågang når det gjelder frivilligteamet. Det kan daglig leder ved Rakettnatt, Katrine Blom, fortelle.

- Folk står på venteliste for å være frivillig. Spesielt de siste dagene har det vært veldig mange interesserte, og det er jo et luksusproblem, sier Blom, som tror det er knyttet til at festivalen er utsolgt.

Av arbeid som skal gjøres er å stå i bar, stå på vaktposter, være artistverter og mye som er knyttet til logistikk.

- Vi har en veldig fin gruppe frivillige som totalt hele helgen er på 300 stykker, så det er en del folk i sving, forteller Blom.