En høyst ydmyk Lars Vaular entret Stortorget klokken 17.40, hvor publikum fortsatt strømmet gjennom inngangsportene.

Bergenseren, som ikke lar det være noe tvil om hvor han kommer fra, innleder med blant annet låten "Eg E Fra Bergen". Selv om fåtallet i publikum er bergensere, synger de aller fleste med, mens de vinker opp og ned, på godt "hip-hopsk vis".

Tar av

Men det er avslappet og behagelig å se Vaular, nesten alene på scenen, hvor han dedikerer en låt til single og eldre kvinner, og en til fedrene i låten "Det Ordner Seg For Pappa".

Når alt dette er unnagjort, slår derimot Vaular til og viser hvorfor han er i toppskiktet blant rappere i Norge. Med tunge elektroniske beats blåser han luggen av Stortorget med "Fett!" og den udødelige sommerhitten "Rett Opp Og Ned" fra 2010.

Hvor er Tarjei?

Det koker foran scenen hvor flertallet enten hiver seg med i dansen, eller slenger armer (rett) opp og ned.

Men det er likevel noe som mangler. Det er dunder og brak, men hvor er bandet, som ville gjort dette til en komplett konsertopplevelse for Rakettnatts publikum? Dette er nok det eneste jeg kan pirke på og dessverre det som drar dette ned til en femmer på terningen.

En energisk trommeslager fra bergensmiljøet, som for eksempel Tarjei Strøm (kjent fra Ralph Myerz and the Jack Herrend Band og Datarock), ville gitt det lille ekstra på avslutningslåten "Tyrannosaurus Sex" som dessverre blir en litt for slapp encore etter hiten "Gary Speed".

Hjemmebane

Det Vaular vinner på er hvor mektig han er på scenen. Han skjønner at folk ikke helt er kommet inn på området. De fleste står i øl-kø og dermed starter han rolig og bygger mesterlig opp settet sitt fra kvalitetsrap til elektronika-fest mot slutten.

Han forteller at han i går spilte på hjemmebane i Bergen. Dette var garantert et steg ned med tanke på hans egen underholdning, men det vises ikke på scenen.

Tromsøværingene elsker deg, Vaular. Kom snart tilbake, og gjerne på en klubbscene hvor du hører hjemme.

Lars Vaular Foto: Stan Serdjukov